Terug 28 augustus 2018

Puurs – KVM: voorbeschouwing

Op de vierde speeldag van de poulefase van de Beker van Antwerpen moet KV Mechelen B naar Davo Puurs in het kader van de Beker van Antwerpen. De B’s moeten winnen en dan hopen dat minstens twee concurrenten punten laten liggen, om nog een kans te maken op de kwartfinale.

 

Laatste kans

Na de dramatische start tegen de nummers twee en drie van vorig jaar en door het “vreemde” concept van de Beker van Antwerpen (waarin je niet tegen elke ploeg uit je poule speelt en geluk bij de loting dus een grote rol speelt) moet KV hopen op een mirakel om door te gaan. De huidige stand is immers:
1. Heist 9
2. Westerlo 9
3. Kontich 7
4. Antwerp 6
5. Berchem 6
6. KVM 4

Heist en Westerlo zijn onbereikbaar voor KV, wat dus betekent dat minstens twee ploegen uit het rijtje Kontich-Antwerp-Berchem moet verliezen om KV nog een kans te geven. Ze krijgen allemaal echter relatief makkelijke tegenstanders voorgeschoteld (resp. Herenthout, Ternesse uit P2 en Zammel uit P3), dus we kunnen die kans gerust als onbestaande beschouwen.

 

Selectie

Trainer Marc Feyaerts probeert het mirakel toch te verwezenlijken met de volgende 14 jongedames:
1. Joyce Vidal (GK)
12. Sanne Vercammen
15. Cynthia De Brouwer
16. Nele Knops
19. Charlotte Crauwels
24. Maaike Rigole
25
. Floor Uytterhoeven
26. Elise Voets
33. Laura Vanholst
34. Linde Schowanek
35. Farah Erchouk
36. Lara Rosseel
38. Ellen Van Campenhout
40. Demi Jespers

 

Historiek

KVM B en Davo Puurs hebben elkaar al regelmatig ontmoet, maar rood-blauw kon nog nooit punten afsnoepen van onze Dames. De voorbije wedstrijden tussen Puurs (A) en KVM B zijn:

Beker van Antwerpen 2015/16: KVM-Puurs 13-0 (groepsfase)
Beker van Antwerpen 2017/18: Puurs-KVM 2-4 (groepsfase)
1e provinciale 2017/18: KVM-Puurs 9-0 en Puurs-KVM 0-8

De A-ploeg kwam Puurs ook regelmatig toen ze nog in de provinciale afdelingen speelden: in het laatste seizoen (2013/14) won KV met 0-16 thuis en hun voorlopig laatste match in provinciale was thuis tegen Puurs: 11-0. Op de openingsspeeldag van seizoen 2012/13 bleef KV in Puurs steken op 3-3 (en verloor toen de titel met één punt op het net ter ziele gegane Lentezon Beerse). De laatste keer dat Puurs kon winnen van KV was een 2-1 zege in 2011.

 

Praktisch

De wedstrijd tussen KVM en Puurs wordt om 19u afgetrapt op de velden van Davo Puurs aan de Van Kerckhovenstraat in Puurs (Kalfort).

Let wel: dit is een bekerwedstrijd: de toegang is dus NIET gratis voor houders van een abonnement bij de mannen van KVM. Wel zal supportersclub Gloria zorgen voor een liveverslag voor zij die de wedstrijd niet in het stadion kunnen bijwonen.

 

Andere wedstrijden

De wedstrijden van onze poule in de Beker van Antwerpen:
Berlaar Heikant – Bevel
Zammel – Berchem Sport
Kontich – Herenthout
Antwerp – Ternesse
Heist- Westerlo

Tags: | |