Terug 4 november 2018

KV Mechelen Dames spoelen moeilijke week door met zege tegen Standard

De damesploeg van KV Mechelen heeft gisteren de drie punten thuisgehouden tegen Standard. Het werd 2-1 tegen de Luikenaars. Valerie Jacob en Liesl Dupont scoorden, maar ook doelvrouw Katinka Smits blonk uit.

De geelrode vrouwen hebben er een moeilijke week opzitten. Op bezoek bij OH Leuven vorige week liep verdedigster Inge Hendrix een enorm zware beenblessure op. De speelsters waren na het incident zo aangeslagen dat Leuven makkelijk met 4-0 won. En afgelopen donderdag was Racing Genk B – dat vorig seizoen met 69 op 69 kampioen werd in tweede nationale – met 6-0 te sterk in de beker.

Tegen Standard wilde KV die zware nederlagen achter zich laten. En dat lukte ook, want Malinwa had aan een tiental minuten halfweg de eerste helft genoeg om een dubbele voorsprong op het bord te zetten. Eerst scoorde een losgebroken Valerie Jacob en niet veel later kon Liesl Dupont na wat geharrrewar voor het Luikse doel de 2-0 tegen de netten prikken.

Smits houdt KVM recht

Standard kwam een stuk gretiger uit de kleedkamer en na een paar minuten in de tweede helft resulteerde dat in de aansluitingstreffer. Ook na de goal bleven de bezoeksters dreigen en Katinka Smits hield met enkele fabelachtige reddingen KV Mechelen recht. Aan de overzijde kreeg geelrood nog een tweetal grote kansen. Dupont mikte echter voorlangs en Jacob twijfelde te lang toen ze alleen voor de keepster kwam.

Ook Standard kwam niet meer tot scoren en dat zorgde voor frustraties. Vlak voor tijd kreeg Annet Heuten een zware tackle te verduren en er werd nog nagetrapt ook. Het kwam de Luikse speelster op een terechte rode kaart te staan. In het klassement in tweede nationale staan de KV Mechelen Dames nu vierde op drie punten van leider OHL en ze hebben een achterstand van één punt op Anderlecht en Tienen.

 

Wedstrijdverslag: Stijn Van De Sande voor Radio Reflex