Terug 9 september 2018

KVM – Tongeren: KV Mechelen bekert verder na stuntzege tegen eerste nationaler

De dames van KV Mechelen gaan door naar de volgende ronde in de Beker van België. In een amusante wedstrijd op de ‘Kleine Malinwa’ vanmiddag werd Tongeren met 2-0 verslagen.

De bezoekers van Tongeren komen uit in de Eerste Nationale, één reeks hoger dan Malinwa. Ze begonnen goed aan het seizoen. Tegen Woluwe werd verloren maar tegen Racing Genk, dat vorig jaar fluitend kampioen werd in Tweede Nationale, won Tongeren wel met 3-2. Het zou dus geen makkelijke namiddag worden voor KV Mechelen.

KV Mechelen baas

De troepen van coach Erwin Vancauwenberghe zaten echter al snel op rozen. De wedstrijd was nog geen tien minuten bezig toen Liesl Dupont richting de goal trok. Zij legde perfect af tot bij Shauny Polfliet en de 1-0 was een feit. Slechts een handvol minuten later kwam ook Julie Veyt alleen voor de bezoekende keepster, maar die laatste kon wegwerken. Na 26 minuten werd Dupont opnieuw diep gestuurd door Annet Heuten maar opnieuw was de doelvrouw alert.

Malinwa was de volledige eerste helft baas. Tongeren kon dan wel een aantal keer dreigen, maar keepster Joyce Vidal kon telkens zonder veel moeite redding brengen. Na een halfuur kon Kim Van Hoof zich door de Limburgse verdediging wurmen, maar de onfortuinlijke middenveldster mikte op de paal. Ook Liesl Dupont kwam nog dicht bij een goal. Ze sneed naar binnen, ging een verdedigster voorbij maar besloot op de keeper.

Gemoederen lopen even hoog op

Zowel tussen als naast de lijnen liepen de gemoederen intussen hoog op. Na enkele overtredingen vlogen de verwijten heen en weer tussen speelsters en staf van beide ploegen. De sfeer werd zowaar grimmig. Vier minuten voor tijd kreeg Tongeren nog haar beste kans. Na balverlies in de Mechelse verdediging kon de bezoekende spits alleen op de goal af. Maar ze koos voor een afstandsschot vanop zo’n dertig meter. Doelvrouw Vidal had er geen moeite mee.

Bezoekende keepster meermaals uitblinker

De tweede helft was nauwelijks op gang getrapt toen Veyt de voorsprong voor KVM verdubbelde. Twee minuten later maakte Liesl Dupont er ei zo na 3-0 van, maar haar schot ging voorlangs. Aan de overzijde wist Tongeren niet van welk hout pijlen te maken. Ze probeerden het dan maar met ongevaarlijke afstandsschoten. Toch kregen de bezoekers na 27 minuten nog één grote kans op de aansluitingstreffer. Op een gevaarlijk schot bracht Vidal knap redding en in de herneming voorkwam de deklat een doelpunt.

Ook aan de andere kant waren er nog kansen te tellen. Inge Hendrix pakte uit met een fenomenale omhaal, maar de bezoekende doelvrouw voorkwam op even schitterende wijze de 3-0. Ook Veyt kwam in de slotminuten nog dicht bij een doelpunt. Tongeren beëindigde de bitsige wedstrijd uiteindelijk nog met tien na een rode kaart.

In de volgende ronde van de Beker van België treft KV Mechelen Kontich FC.

Dit wedstrijdverslag kregen we van Radio Reflex.