Terug 13 oktober 2018

KVM – Kontich: 2-2 (3-2)

KV MECHELEN DAMES STUNTEN OPNIEUW EN PLAATSEN ZICH VOOR ACHTSTE FINALES BEKER

Het gaat de damesploeg tegenwoordig wel voor de wind. Vanmiddag wonnen ze na penalty’s van Kontich, de kampioen in eerste nationale.

Voor de geelrode vrouwen stond zaterdagmiddag de zestiende finale van de Beker van België op het programma. Daarin nam tweedenationaler KVM het op tegen Kontich, dat vorig seizoen nog kampioen werd in eerste nationale. Het zou dus zeker geen makkelijke opdracht worden voor Malinwa, dat wel vertrouwen tankte door in de vorige ronde ook al het hoger geklasseerde Tongeren uit te schakelen.

Dol wedstrijdbegin

De wedstrijd begon echter allesbehalve ideaal voor KV Mechelen. Al na vijf minuten kwamen de bezoeksters op voorsprong. Na mistasten van doelvrouw Joyce Vidal hobbelde de bal in doel. Malinwa kon de scheve situatie echter snel rechttrekken. Slechts twee minuten later werd een hoekschop binnengekopt door Inge Hendrix.

Na een kwartier voetballen probeerde Laura Baetens het van ver, maar haar schot ging net over. Aan de overzijde kreeg ook Kontich enkele kansjes, maar scoren lukte hen niet. Het was uiteindelijk toch geelrood dat op voorsprong kwam. Nadat de bezoekende keepster in eerste instantie nog kon wegwerken, zette Liesl Dupont vlak voor rust de 2-1 op het bord.

Tweede helft draait uit op penaltythriller

Na een stevige preek van de coach begon Kontich gretiger aan de tweede periode. Ze zetten meteen druk en dat resulteerde na vijf minuten in een vrije trap. Die werd bijzonder mooi in de winkelhaak binnegekruld. Alles was zo opnieuw te herdoen. Verder in de tweede helft kregen beide ploegen nog enkele kansen, al was het toch vooral KV Mechelen dat het laken naar zich toetrok. Onder meer Inge Hendrix, Liesl Dupont en Aike Reijniers waren nog dicht bij een goal. Ook een plaatsbal van Shari Nijs verdiende beter.

Het bleef echter 2-2 en er werd meteen overgegaan tot het nemen van strafschoppen. Daarin was KV-keepster Vidal de grote uitblinker. Nadat beide ploegen vier strafschoppen genomen hadden stond het 3-2. De vijfde en laatste penalty van Kontich werd echter gestopt en zo plaatst Malinwa zich voor het eerst in hun geschiedenis voor de achtste finale van de Beker van België.

VERSLAG: Radio Reflex