Terug 21 oktober 2018

KVM – Sibret: geelrode vrouwen leggen er 7 in het mandje tegen Sibret

De KV Mechelen Dames hebben opnieuw verschroeiend uitgehaald. Tegen Wallonia Sibret werd het 7-1. Liesl Dupont lukte een hattrick. KV komt tot op één punt van leider Anderlecht.

KV Mechelen begon met twaalf op twaalf aan het seizoen maar verloor op de vorige speeldag voor het eerst. Op bezoek bij Chastre werd het 2-1. Dat wilden de dames rechtzetten tegen Wallonia Sibret, dat met zes op vijftien een matige seizoensstart kende.

Het duurde niet lang vooraleer KV Mechelen een eerste keer mocht juichen. Al na vijf minuten tekende Pure Eke voor het openingsdoelpunt. Na twaalf minuten verdubbelde Liesl Dupont de voorsprong en halverwege de eerste helft deed Malinwa de boeken helemaal toe. Valerie Jacob maakte er 3-0 van en Pure Eke zette de 4-0 ruststand op het bord.

In de tweede helft was het opnieuw snel raak. Liesl Dupont maakte haar tweede van de middag. Even later konden de Luxemburgers tegen prikken maar Dupont vervolledigde snel daarna haar hattrick: 6-1. Shari Nijs maakte er een kwartier voor tijd nog 7-1 van. In het klassement in tweede nationale komt KV Mechelen door de overwinning tot op één punt van leider Anderlecht.

Wedstrijdverslag: Radio Reflex