Terug 13 juni 2019

Dit zijn de Mechelse ambities voor 2019/20 (en verder)…

Eerder deze week stelden het bestuur en de sportieve staf van de KV Mechelen Dames de ambities voor dit en de komende seizoenen voor. De zestien (!) nieuwe speelsters, én de blijvers, weten meteen waar ze zich aan mogen verwachten.

 

Hoger, beter en breder

T1 Jo Joos sprak een duidelijke (en logische) ambitie uit voor het komende seizoen: door zo veel mogelijk te scoren en zo vaak mogelijk de nul te houden wil de trainer zijn A-kern een zorgeloos seizoen doen beleven. Daarin werd hij bijgetreden door T2 Marc Feyaerts, die ook aanblijft en er ook vast van overtuigd is dat zijn B-ploeg probleemloos in Tweede klasse kan blijven. Door allebei snel het behoud te verzekeren, zou het langetermijndoel een nieuwe stap dichterbij komen: voorzitter Marie-Paule De Bell sprak de wens uit om tegen 2025 met de A-ploeg in de hoogste Belgische reeks te spelen en met de B-ploeg in de reeks onmiddellijk daaronder – volgens de huidige structuur hebben ze daarvoor elk nog één promotie nodig.

 

Ook al telt altijd éérst de ploeg, toch wil KVM dit jaar ook nóg meer inzetten op elke speelster op zich, vertelde sportief coördinator Leen Glazemakers. Daarom werd de trainersstaf uitgebreid met een T3, Werner Raveyts, en daarenboven zullen ook Diddi Moerenhout en Ilse Laarmans zich ervoor inzetten dat elke speelster het maximale uit haarzelf kan halen.

 

Uiteraard kijkt Geel&Rood ook verder dan enkel het huidige seizoen, en verder dan enkel de huidige twee ploegen. Van zodra het organisatorisch kan, wil KVM een eerste meisjesploeg tussen de lijnen brengen – het doel is om in 2020 te beginnen met een U16. Die jeugdwerking moet dan gestaag uitgebreid worden, en over vijf seizoenen moet de jeugd in competitie kunnen treden vanaf de U13. Een nieuw op te richten C-ploeg moet ervoor zorgen dat de instroom tussen de jeugdploegen en de A- en B-kern zo frictieloos mogelijk verloopt.

 

Daarna werden de zestien nieuwkomers hartelijk verwelkomd (u leest het goed, u heeft dus nog een update tegoed) en werden de vertrekkers (Shari Nijs, Charlotte Crauwels, Tine Guilliams en Demi Jespers) bedankt voor hetgeen ze de ploeg hebben bijgebracht.

 

Aan het einde van de avond werden ook het voorbereidingsprogramma (stage aan zee en enkele interessante oefenwedstrijden) en de vernieuwde doelstellingen van supportersclub Gloria toegelicht. Ook over die twee onderwerpen volgt zo gauw mogelijk nog meer informatie. Maar wat nu al zeker is: we gaan dat eerste seizoen met twee ploegen in de nationale reeksen niet onopgemerkt laten voorbijgaan!

Tags: | | |