Terug 19 oktober 2019

KV Mechelen – Zulte-Waregem: 1-2

Zaterdagmiddag kwam Zulte-Waregem op bezoek op de Kleine Malinwa. KV Mechelen en Essevee telden vooraf allebei vier punten. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Al begon de match dramatisch voor Geelrood. Al na vier minuten klommen de bezoekers op voorsprong via Anne-Lore Scherrens. Voor KV was het tijdens de eerste twintig minuten pompen of verzuipen. Een schot vanuit een moeilijke hoek werd door KV-goalie Katinka Smits in hoekschop geduwd en Zulte-Waregem mikte ook nog een bal op de paal.

De thuisploeg herpakte zich en in het geharrewar dat ontstond na een vrije trap kon Kristien Franck de 1-1 gelijkmaker tegen de touwen schieten. Verder in de tweede helft ging het spel op en neer, al was de beste kans nog voor Zulte-Waregem. Na mistasten in de geelrode verdediging was ook Smits geklopt. Gelukkig kwam Laura Baetens net op tijd om de bal weg te maaien en een nieuwe achterstand te voorkomen. De bezoekers wilden een penalty, maar daar gaf de scheidsrechter geen gehoor aan. (lees verder onder de foto)

 

Vroeg in de tweede helft moest Smits opnieuw alert zijn. Een corner mondde uit in een schietkans en er was een zweefduik van de keepster nodig om de gelijke stand op het bord te houden. Tijdens de tweede helft bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd, al waren de beste kansen wel voor Zulte-Waregem. Halverwege de tweede periode was er een beenveeg van Smits nodig om de 1-2 te voorkomen.

KV leek een punt uit de brand te gaan slepen, al was dat buiten Anne-Lore Scherrens gerekend. Ze mikte een vrije trap enig mooi in de winkelhaak, net buiten het bereik van de Mechelse doelvrouw. Zo werd het alsnog 1-2. In het slot ging Malinwa nog met man en macht op zoek naar een gelijkspel, maar alle moeite ten spijt bleven de dames opnieuw achter met lege handen. In de stand zakt KVM naar de veertiende plek.