Terug 27 november 2019

A-ploeg gaat met kleinste verschil onderuit, B’s slepen een punt uit de brand

Het werd een wisselvallig weekend voor beide damesteams. De A’s gingen op eigen veld onderuit tegen Kontich nadat de vermeende gelijkmaker in het slot niet toegekend werd. De B-ploeg speelde na een wedstrijd met twee gezichten 2-2 gelijk tegen Wolvertem-Merchtem.

A-ploeg

De eerste mogelijkheid was voor KV Mechelen. Na tien minuten mikte Laura Baetens een vrije trap prima tot bij Eke, maar zij plaatste de bal net naast. Na een halfuur kreeg Malinwa opnieuw een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een hoekschop werd eerst tegen de deklat gewerkt en in het geharrewar werd Marijke Philips neergehaald: strafschop. Rosseel zette zich achter de bal, maar mikte op de doelvrouw. Op slag van rust zette Kontich een counter messcherp om: 0-1 bij de pauze.

Vroeg in de tweede helft joeg Shauny Polfliet de gelijkmaker tegen de touwen. Maar lang kon geelrood daar niet van genieten, want vijf minuten later was het opnieuw op achtervolgen aangewezen na een strafschop voor de bezoekers. In het absolute slot kwam KV nog erg dicht bij een gelijkspel. Aike Reijniers kopte de bal richting doel en via de deklat leek hij achter de lijn te botsen, maar de scheidsrechter twijfelde en kende het doelpunt uiteindelijk niet toe. Geelrood krijgt zo opnieuw een nederlaag in de maag gesplitst.

B-ploeg

Een veldje verderop op de Kleine Malinwa speelde ook de B’s hun partij. Het werd een bijzonder lastige eerste helft voor KV en na goed 25 minuten spelen stond de thuisploeg al 0-2 achter na doelpunten van Emmerechts en Lukanda. Drie minuten voor de rust leek het helemaal over en sluiten toen Wolvertem een strafschop kreeg. Die ging echter naast.

In de tweede periode herpakte KV zich en het ging een stuk beter spelen. Net voorbij het uur kon Claessen op voorzet van Uytterhoeven de aansluitingstreffer tegen de touwen prikken. Tien minuten later viel zelfs de gelijkmaker. Dehon kopte een vrije trap van Vanhost fraai in doel. 2-2 was meteen ook de eindstand.