Terug 3 november 2019

A’s sprokkelen een punt, B-ploeg met overdreven cijfers onderuit

De A-ploeg moest zaterdag op bezoek bij White Star Woluwe. De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel. De B-ploeg ging met een overdreven 4-1 onderuit op het veld van Chastre.

KV Mechelen Dames A ging zaterdagmiddag op het veld van FC Fémina WS Woluwe op zoek naar broodnodige punten. Malinwa zat al snel op rozen, want Lara Rosseel zette na een kwartier voetballen de 0-1 voorsprong op het bord vanop de penaltystip. Het was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft kwam de thuisploeg langszij. Net zoals dat ook eerder dit seizoen al enkele keren gebeurde, liet Geelrood zich vroeg in de tweede helft verrassen. Lies Tambeur maakte er 1-1 van. Een score die tot het einde van de wedstrijd bleef staan. In de stand klimt KV naar de dertiende plaats met vijf punten. Dat is evenveel als Massenhoven en één punt meer als Saint-Ghislain, dat wel twee wedstrijden minder speelde.

 

B’s betalen leergeld tegen Chastre

Dames B ging op bezoek bij Chastre. De wedstrijdomstandigheden waren niet optimaal, maar gedurende de eerste dertig minuten speelde Malinwa behoorlijk. Sannen en Dehon waren dicht bij de openingstreffer, maar scoren lukte niet. Een corner van de thuisploeg werd dan weer slecht weggewerkt en Sanchez maakte het mooi af: 1-0. Vanop de stip werd het vlak voor rust ook 2-0.

Na de rust was Malinwa gretiger en voor het maken van de aansluitingstreffer kreeg het de hulp van de thuisploeg: 2-1 dankzij een owngoal. Chastre liet zich echter niet uit het lood slaan en er waren kansen aan beide kanten. Sannen kopte de gelijkmaker maar net naast het doel. De koude douche volgde in minuut 88. Het werd geen 2-2, maar wel 3-1. Diep in de toegevoegde tijd werd de overdreven 4-1 eindstand op het scorebord gezet. Een moedig Malinwa verdiende meer, maar betaalt opnieuw leergeld.