Terug 2 maart 2020

A-ploeg klopt Zulte Waregem (1-3), Louwel is te sterk voor B’s (4-0)

Het werd een wisselvallig weekend voor de damesploegen van KV Mechelen. De A-ploeg boekte een knappe 1-3 overwinning op het veld van Zulte Waregem. De B-ploeg ging dan weer zwaar onderuit op het veld van Louwel. Een verlengd verblijf in tweede nationale wordt zo erg moeilijk.

A-ploeg

De A’s maakten zaterdag de verplaatsing naar Zulte Waregem. De thuisploeg stond heel wat hoger gerangschikt, maar dat schrok KV niet af. Vlak voor de pauze bracht Liesl Dupont de bezoekers zelfs op voorsprong: 0-1.

Meteen na de rust klom Zulte Waregem opnieuw langszij via Anne-Lore Scherrens. Lange tijd leek het erop dat Malinwa slechts met een punt huiswaarts zou keren, maar tien minuten voor het eindsignaal werkte Liesl Dupont de 1-2 tegen de touwen. Enkele minuten later deed invalster Pure Eke de boeken helemaal toe voor de thuisploeg door de 1-3 op het scorebord te zetten.

In de stand gaat KV voorbij Voorwaarts Zwevezele, dat met 3-0 de boot in ging op het veld van OH Leuven.

B-ploeg

Hoewel het mathematisch nog kan, wordt een verlengd verblijf in tweede nationale wel erg moeilijk voor KV Mechelen B. Afgelopen weekend werd met zware 4-0 cijfers verloren op het veld van rechtstreekse concurrent Eendracht Louwel.

De thuisploeg nam de wedstrijd meteen in handen, maar KV hield zich wel staande. De bezoekers wilden ook een penalty nadat Delang in duel ging met de Limburgse keepster. De scheidsrechter dacht er echter anders over. Malinwa onderging de wet van de sterkste. Na 33 minuten kapte Reyners zich vrij en werkte met een lob de 1-0 tegen de netten. Nog voor de rust werd het ook 2-0 via Visschers.

Na de pauze werd de wedstrijd minder intens. Malinwa wisselde van spelsysteem en dat resulteerde in enkele mogelijkheden. Laura Vanholst was tot twee keer toe dicht bij de aansluitingstreffer. De doodsteek kwam er twintig minuten voor tijd. Een afvallende bal werd door Khadija Ouâli in doel geknald. Marijke Hendrikx legde in minuut 87 het zware 4-0 verdict vast.