Terug 24 augustus 2019

A-ploeg speelt gelijk tegen Tienen, B’s onderuit in Luik

Het was een belangrijke dag voor beide ploegen vandaag. De A-ploeg ging op bezoek bij Eva’s Tienen voor hun allereerste wedstrijd in Eerste nationale. Voor de B’s was het zelfs hun eerste wedstrijd in het nationale voetbal tout court: zij maakten de verplaatsing naar Club Luik.

 

Eva’s Tienen – KVM A 1-1

Na ruim twintig minuten in de eerste helft kwam Malinwa met een gelukje op voorsprong bij hun debuut in eerste klasse. Thuisverdedigster Chelsey Van Roosbroeck probeerde te ontzetten, maar werkte onfortuinlijk in eigen doel: 0-1. Tijdens de rest van de eerste helft, en bij uitbreiding de volledige wedstrijd, ontbrak het aan grote kansen voor beide ploegen.

De wedstrijd kabbelde rustig voort, tot Tienen een goed kwartier voor affluiten alsnog langszij kwam. Zowat iedereen zag een buitenspelfase, maar scheidsrechter Laurens Meeus oordeelde anders. Het doelpunt van Fleur Verstappen werd goedgekeurd. Daarna voerde Tienen een stormloop op het Mechelse doel uit, maar gescoord werd er niet meer. Zo kunnen beide ploegen tegelijk tevreden én teleurgesteld zijn met dat ene puntje.

 

KVM startte met:

23. Smits (GK)
2. Brankaer
3. Baetens
4. Polfliet
6. Van Hoof
8. Heuten (86′ Drumont)
9. Dupont
17. Torfs (80′ Luyten)
22. Heyligen (66′ Reijniers)
29. Tobback
31. Philips

 

Club Luik – KVM B 5-1

Op het veld van Club Luik – door sommigen getipt als dé underdog voor een toppositie – verging het de B’s een stuk minder goed. Al na een kwartier zette Lahmidi de 1-0 op het bord, nog voor de rust scoorden ook Gaillard en Capellen. Na de pauze ging Luik op hetzelfde élan door: Nicolaije zorgde met twee doelpunten voor de 5-0 voorsprong. Een kwartier voor tijd tekende invalster Luka Sannen nog voor de eerredder.

 

KVM startte met:

1. Vidal (GK)
12. Dom (74′ Buelens)
14. Nys
16. Maes
19. De Roeck
25. Uytterhoeven
26. Delang (50′ Sannen)
30. Geerts
32. De Wilde
33. Vanysacker (61′ De Brouwer)
39. Ahmed

Tags: | | |