Terug 24 februari 2020

A’s maken 0-3 achterstand goed, maar verliezen alsnog. Ook B’s onderuit

Het werd geen fijn weekend voor beide damesploegen van KV Mechelen. De A’ slaagden er wel in om een 0-3 achterstand goed te maken, maar gingen alsnog onderuit tegen Famkes Diksmuide. Ook de B-ploeg slikte vier doelpunten tegen Wallonia Sibret.

 

A-ploeg

Al na acht minuten zette Famkes Diksmuide de 0-1 op het scorebord via Van de Vyvere en nauwelijks vijf minuten later was het opnieuw prijs voor de West-Vlamingen. Een lage voorzet werd in eerste instantie nog weggeduwd door keepster Shana Spiessens, maar in de herneming zette Delheye de 0-2 op het bord. Nog voor dat de eerste helft halfweg was, werd het zelfs 0-3. Van de Vyvere scoorde haar tweede van de wedstrijd.

De wedstrijd leek daarmee gespeeld, maar dat was buiten een veerkrachtig Malinwa gerekend. Shauny Polfliet kreeg een tweetal kansen, maar de aansluitingstreffer tegen de touwen prikken lukte net niet. Niet veel later maakten Pure Eke en Liesl Dupont het toch nog spannend na twee dolle minuten. Plots stond het 2-3. Dat was meteen ook de ruststand.

Na een kwartier in de tweede helft kwam KV erg goed weg. Een corner van Diksmuide werd richting doel gekopt, maar werd op de lijn gekeerd. Na goed twintig minuten zette de thuisploeg de scheve situatie helemaal recht. Liesl Dupont maakte met haar tweede doelpunt gelijk. Dit volstond echter niet, want met nog twaalf minuten op de klok maakte Huyghebaert er alsnog 3-4 van. Het bleek de genadestoot, want nog eens terugkomen zat er niet meer in voor de geelrode dames.

Voorwaarts Zwevezele hield AA Gent – de derde in de stand – in bedwang: 1-1. Daardoor delen Zwevezele en Mechelen nu de rode lantaarn, het forfait van Tongeren buiten beschouwing gelaten. Massenhoven telt twee punten meer.

 

B-ploeg

Ook de B’s gingen onderuit. De beste kansen waren voor de thuisploeg, maar toch was het Wallonia Sibret dat na 21 minuten op voorsprong kwam. Een vrije trap werd in doel gedevieerd door Cassandra Doms. Ondanks de achterstand bleef geelrood knokken, maar het waren de bezoekers die – opnieuw via Doms – profiteerden van een slecht weggewerkte bal: 0-2.

Na de pauze had KV het meeste balbezit en na 55 minuten resulteerde dat in de aansluitingstreffer vanop de strafschopstip. Maes trapte de penalty binnen: 1-2. Lang kon Malinwa echter niet genieten van het doelpunt, want amper een minuut later klopte Floor Uytterhoeven haar eigen doelvrouw. Een kwartier voor tijd maakte Gaussin er zelfs nog 1-4 van vanuit een vermeende buitenspelpositie. Het gevaarlijkste wapenfeit voor KVM kwam er tien minuten voor affluiten. Fiona Dehon, die haar rentree maakte nadat ze in november geblesseerd raakte aan de knie, mikte op de kruising.

In de stand blijft KV Mechelen B twaalfde. Louwel telt vier punten meer en is zaterdag de tegenstander.