Terug 8 februari 2020

KV Mechelen B walst over Perwez: 0-14

De B-ploeg haalde zaterdagmiddag verschroeiend uit op het veld van Perwez. Het werd maar liefst 0-14(!). Luka Sannen lukte een hattrick. De A-ploeg ging na een spannende wedstrijd nipt onderuit tegen Union Saint-Ghislain: 2-1.

KV Mechelen B kende vooralsnog een moeilijk eerste seizoen in Tweede Nationale, maar daar was op bezoek bij Perwez niets van te merken. Al na negen minuten schoot Luka Sannen Malinwa op voorsprong. Na een goed kwartier voetballen was het zelfs al 0-3 na opnieuw een doelpunt van Sannen en een goal van Rigole. Voor de rust scoorde Drumont ook nog de 0-4.

Een veilige voorsprong, maar dat betekende niet dat Geelrood het gaspedaal losliet. Integendeel. Na amper een kwartier voetballen in de tweede helft stond het al 0-8 na goals van Schowanek (2x), De Roeck en Sannen. Delang en Drumont zorgden voor 0-9 en 0-10. Maar de vernedering was daarmee nog niet voorbij voor de thuisploeg. Buelens, Bryon en De Brouwer (2x) zetten de 0-14 eindstand op het bord.

In de stand spring KV Mechelen nu over Perwez naar de twaalfde plek. Moest u zich trouwens afvragen of 0-14 een record is in de nationale reeksen van het vrouwenvoetbal, dat is het niet. Vorig seizoen deed KV Mechelen A nog iets beter tegen Couvin Mariembourg. Het werd toen 16-0.

A-ploeg onderuit in het slot

De A’s gingen nipt onderuit op bezoek bij Saint-Ghislain. Liesl Dupont zette KV na 38 minuten op voorsprong, maar een sterk keepende Shana Spiessens kon niet voorkomen dat de thuisploeg in de slotfase op en over Malinwa ging. Eerst maakte Herbot er 1-1 van vanuit een vermeende buitenspelpositie en in de slotseconden zette Autem de 2-1 op het scorebord. Een koude douche voor KV Mechelen, dat eerder twee penalty’s niet toegekend kreeg. In de rangschikking is Geelrood nu veertiende.