Terug 17 augustus 2019

KVM – Club Brugge: 0-4

Enkele uren vooraleer de heren van KV Mechelen Cercle Brugge partij gaven, ontvingen de dames grote broer Club Brugge. Malinwa verweerde zich kranig, maar de West-Vlamingen waren een maatje te groot. Het werd 0-4.

 

(Letterlijk) klasse te sterk

Club Brugge, dat dit seizoen onder leiding van coach Leo Van Der Elst in de Super League uitkomt, was de laatste sparringpartner van KV Mechelen A met oog op de nieuwe voetbaljaargang. De bezoekers grepen geelrood echter al snel bij de keel. Na acht minuten moest doelvrouw Joyce Vidal een eerste keer alert zijn. Tien minuten later was het wel prijs. Een mooie aanval werd al even netjes afgewerkt in de benedenhoek: 0-1.

Blauwzwart nam duidelijk de bovenhand in de eerste helft. Malinwa kreeg nauwelijks grip op de bezoekers en op het halfuur resulteerde dat in de 0-2. In eerste instantie werd de tegengoal nog afgeweerd, maar in de herneming ging de bal toch binnen. Zes minuten later werd het zelfs 0-3 toen een Brugse aanvalster diep werd gestuurd en koel afwerkte. Op slag van rust kwam KV nog goed weg toen een Brugse voorzet pardoes tegen de paal waaide.

De eerste mogelijkheid in de tweede periode was wel voor de thuisploeg, maar de daaropvolgende hoekschop leverde weinig gevaar op. Hoewel KV zich beter verweerde dan in de eerste helft konden de geelrode vrouwen niet verhinderen dat Brugge nog eens scoorde. Een voorzet werd aan de tweede paal binnengetikt.

Halverwege de tweede helft tekende Liesl Dupont voor een nieuw Mechels wapenfeit. Ze werd prima de diepte ingestuurd, maar besloot over. Vlak voor affluiten was er ook nog een schietkans voor Kristien Franck, maar de bezoekende keepster kon de eerredder voorkomen.

 

Opstelling

Eerste helft

1. Joyce Vidal
2. Joy Brankaer
3. Laura Baetens
4. Shauny Polfliet
7. Julie Luyten (31′ Kim Van Hoof)
9. Liesl Dupont
13. Aike Reijniers (31′ Kristien Franck)
14. Anne-Sophie Nys
18. Pure Eke
22. Hannelore Heyligen (31′ Marijke Philips)
29. Els Tobback

 

Tweede helft

1. Joyce Vidal
3. Laura Baetens (63′ Julie Luyten)
4. Shauny Polfliet (63′ Aike Reijniers)
6. Kim Van Hoof (76′ Joy Brankaer)
8. Annet Heuten
9. Liesl Dupont (72′ Pure Eke)
11. Kristien Franck
17. Lore Torfs
29. Els Tobback (63′ Hannelore Heyligen)
31. Marijke Philips (81′ Anne-Sophie Nys)
32. Ellen De Wilde

Tags: | | |