Terug 18 januari 2020

Veerkrachtig KV Mechelen pakt volle buit tegen Eva’s Tienen

KV Mechelen hield zaterdagmiddag de drie punten thuis tegen Eva’s Tienen. De bezoekers maakten een 2-0 achterstand goed, maar een strijdvaardig Malinwa knokte zich toch naar de derde overwinning van het seizoen: 3-2.

KV Mechelen begon furieus aan de wedstrijd. Dat resulteerde in een reeks hoekschoppen, maar leverde niet meteen groot gevaar op. Toch klom de thuisploeg al na zeven minuten op voorsprong.  Elien De Wilde behield goed het overzicht en mikte de bal perfect tot bij Laura Baetens. Zij aarzelde niet en zette de 1-0 op het bord. Niet veel later werd het zelfs 2-0. Shauny Polfliet kopte een voorzet van Hannelore Heyligen tegen de netten.

Nadat een losgebroken hond even alle aandacht naar zich toetrok en er voor zorgde dat de wedstrijd enkele minuten stil lag, kwam Eva’s Tienen beter in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft was er een uitstekende redding van Katinka Smits nodig om de aansluitingstreffer te voorkomen. Op het halfuur kreeg Malinwa toch een tegengoal te slikken. Bij een hoekschop ging Smits onder de bal door en kon Lorène Martin vrij inkoppen: 2-1. Net voor de rust kwam KV nog goed weg. Een lage voorzet kwam tot bij Sempels, maar zij vergat haar voet tegen de bal te zetten. (lees verder onder de foto)

Na de pauze greep Tienen de thuisploeg meteen naar de keel met een schietkans in de eerste minuut. Na een kwartier hees Tienen zich zelfs langszij. Een vrije trap werd in het pak gemikt en Martin maakte haar tweede doelpunt. KV liet zich echter niet van de wijs brengen en ging opnieuw op zoek naar de voorsprong.

Met nog een kwartier op de klok trapte Pure Eke op de doelvrouw, maar één minuut later was het wel prijs voor geelrood. Laura Baetens kon uithalen vanuit de tweede lijn en zette Malinwa opnieuw op weg richting de overwinning. Katinka Smits moest daarna nog een aantal keer alert zijn, maar de derde zege van het seizoen was een feit.

B-ploeg

De B’s maakten zaterdag de verplaatsing naar Brasschaat. Het werd er 3-0. Vinckx, Littel en Fierens tekenden voor de doelpunten.