Terug 2 februari 2020

Zware 0-4 nederlaag na collectieve offday

Een collectieve offday resulteerde zaterdag in een pijnlijke 0-4 nederlaag voor de A-ploeg tegen Standard B. De B’s gingen met dezelfde zware cijfers onderuit tegen Heist.

De A-ploeg kon de goede lijn van de voorbije weken – met overwinningen tegen Eva’s Tienen en Racing Genk – niet doortrekken tegen Standard. Wat geelrood ook probeerde, niets leek te lukken. Na acht minuten kwam Standard al op voorsprong via Van Eynde. Op het halfuur kwam Liesl Dupont het dichtst bij de gelijkmaker. Zij kon een voorzet van Julie Luyten net niet in doel schuiven.

In de tweede helft kreeg KVM meteen enkele fikse waarschuwingen. Na vier minuten ging een schot van de Luikenaars net naast en twee minuten later werd de 0-2 afgekeurd voor buitenspel. De enige speelster die niet deelde in de malaise was keepster Katinka Smits. Op enkele minuten tijd kwam ze twee keer oog in oog te staan met een bezoekende speelster, maar telkens voorkwam ze een nieuw tegendoelpunt.

Tot ze zich na een kwartier in de tweede periode toch gewonnen moest geven: 0-2 via Vrithof. Ook daarna moest de goalie nog enkele knappe reddingen uit haar mouw schudden. Malinwa kon daar enkel een schietkans van Liesl Dupont tegenover zetten, maar de bal ging hoog over. In het slot van de wedstrijd brak de veer bij KV volledig. Eerst werd het 0-3 op een hoekschop en vlak voor tijd maakten de bezoeksters er zelfs 0-4 van. Lecoq en Taquet tekenden voor de doelpunten.

De B-ploeg nam het op hetzelfde moment op tegen KSK Heist. Ook zij moesten vier doelpunten incasseren. Hanne Van De Goor scoorde een hattrick en ook Voorspoels liet de netten trillen.