Terug 7 september 2019

KV Mechelen A – Zulte-Waregem B 2-3 (Beker van België)

KV Mechelen A werd zaterdagmiddag in eigen huis uitgeschakeld in de Beker van België. Tegen Zulte-Waregem B (tweede nationale) werd het 2-3. De Wilde en Eke scoorden voor Malinwa, maar konden een onverwachte nederlaag niet voorkomen.

Coach Jo Joos sleutelde op verschillende posities aan zijn basiself. Onder andere Laura Baetens en Annet Heuten keken toe vanop de tribune. Zij zagen hoe na tien minuten de eerste kans van de wedstrijd voor de bezoekers was, maar KV-keepsters Shana Spiessens ging goed plat. Enkele minuten later kon Zulte-Waregem opnieuw uithalen vanop de rand van de zestien. Dit keer ging de bal net over.

KV Mechelen kwam stilaan beter in de wedstrijd en halfweg de eerste helft kreeg het een eerste grote kans. Pure Eke lobte de bal over de bezoekende doelvrouw, maar het leer werd op de lijn gekeerd. Ook daarna waren er mogelijkheden voor geelrood, en na 35 minuten resulteerde dat in het openingsdoelpunt. Een voorzet werd slecht weggewerkt en Elien De Wilde maakte er 0-1 van.

Snelle gelijkmaker

Lang kon KV echter niet van die voorsprong genieten. Drie minuten voor de rust kwam de bal bij een Waregemse aanvalster. Vanop de rand van het strafschopgebied haalde ze uit en via de binnenkant van de paal schoot ze de 1-1 op het bord. Het was meteen de ruststand.

Na een paar minuten in de tweede helft kwam Zulte-Waregem zelfs op voorsprong. Een vrije trap werd in de herneming binnengewerkt: 1-2. Malinwa leek even van slag door die achterstand en de thuisploeg kreeg op korte tijd de ene na de andere kans te verwerken. Daardoor werd het een goeie vijf minuten na het vorige doelpunt ook nog 1-3 na mistasten in de verdediging.

Alles op de aanval

Malinwa besefte dat het nu wel heel moeilijk werd om nog door te stoten naar de volgende ronde, maar probeerde toch onder de druk uit te voetballen. Tien minuten voor tijd scoorde het zelfs de aansluitingstreffer. Een doelpunt dat letterlijk uit de lucht kwam vallen. Na geharrewar voor het bezoekende doel verdween de 2-3 via Pure Eke in doel.

KV Mechelen trok verder naar voor, in de hoop alsnog een gelijkspel en strafschoppen uit de brand te slepen. Sisyfusarbeid, zo bleek, want er werd niet meer gescoord. De bekerdroom van de A-ploeg ligt zo onverwacht snel aan diggelen.