Terug 22 september 2019

KV Mechelen – Union Saint-Ghislain: 0-4

Na de overwinning van vorige week op het veld van Standard staat KV Mechelen opnieuw met de voeten op de grond. Hekkensluiter Union Saint-Ghislain Tertre-Hautrage kwam zaterdag op bezoek en legde er vier in het mandje. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

Coach Jo Joos moest tegen de Henegouwers sleutelen aan zijn ploeg en miste enkele basisspeelsters. Zo keek aanvalster Liesl Dupont geblesseerd toe vanaf de zijlijn. Na twintig minuten was er een eerste keer dreiging. Pure Eke kon voorzetten, maar de bal kwam net niet bij Annet Heuten. Heuten bracht de bal een minuut later zelf voor doel en hij waaide er bijna ook in, maar de bezoekende keepster bracht redding.

Veel kansen kwamen er niet meer in de eerste periode. Heuten botste nog op de doelvrouw en ook Eke kon niet afwerken. Aan de overzijde kon Saint-Ghislain eveneens een aantal keer schieten, maar zonder de Mechelse goalie Shana Spiessens echt in gevaar te brengen.

Snelle tegengoals

Net als eerder tegen Racing Genk en in de bekerwedstrijd tegen Zulte-Waregem viel er een tegendoelpunt in de eerste minuten na de pauze. Anaïs Autem zette de 0-1 op het scorebord. Malinwa reageerde als van het Lam Gods geslagen en daardoor kon diezelfde Autem nog geen twee minuten later de voorsprong verdubbelen. Vanop links kneep ze naar binnen en ze mikte de 0-2 tussen de eerste paal en de doelvrouw.

Malinwa probeerde zich na de twee snelle tegendoelpunt te herpakken maar raakte slechts met mondjesmaat door de verdedigingsgordel van Saint-Ghislain. De beste kans was voor Eke, die zich door de defensie wurmde maar op keepster Wallez botste. In de herneming besloot ook Heuten op de Waalse sluitpost.

Alle goede intenties ten spijt, brak de veer bij Geelrood een goede vijf minuten voor tijd volledig. Uitblinkster Autem verschalkte de Mechelse verdediging, zag dat Shana Spiessens net wat te ver uit haar doel stond en lobde haar derde van de middag in doel: 0-3. KV Mechelen moest de kelk daarna tot op de bodem ledigen. Na handspel ging de bal op de stip. Megane Vos prikte de 0-4 eindstand tegen de netten.