Terug 19 november 2019

KVM B verliest met kleinste verschil van Standard

De B-ploeg trok afgelopen weekend richting Luik om daar Standard C partij te geven. Geelrood verloor nipt met 3-2. Voor Malinwa scoorden Dehon en Heyligen.

KV werd al meteen wakker geschud door een vroeg tegendoelpunt. Dat bracht de geelrode dames echter niet van slag want Mechelen begon daarna wel beter te voetballen. Het kreeg ook enkele kansen, maar op de gelijkmaker was het wachten tot aan de rust. Net voor de pauze stond Dehon op de perfecte plaats om een voorzet van Heyligen binnen te trappen: 1-1.

Na de rust kwamen de bezoekers opnieuw snel op achterstand. Een afvallende bal bij een hoekschop werd fraai in doel gewerkt en KV Mechelen was opnieuw op achtervolgen aangewezen. Ook nu probeerde Malinwa zich opnieuw in de wedstrijd te knokken, maar zonder succes. De Roeck kreeg een moeilijk botsende bal niet tegen de netten en de Luikse doelvrouw bracht redding op een poging van Sannen.

De Rouches sprongen efficiënter om met hun kansen en profiteerden van een twijfelende verdediging om de 3-1 op het scorebord te zetten. Vlak voor tijd maakte Heyligen er nog 3-2 van, maar een gelijkspel kon niet meer uit de brand gesleept worden.

Opstelling KVM

Vidal, Uytterhoeven, Maes, Nys (70’ Geerts), Ellen de Wilde, van Hoof (83’ De Brouwer), Heyligen, Dehon, Delang (68’ Vanholst), Sannen, De Roeck