Terug 18 augustus 2019

KVM – RCS Bossièrois 7-1

KV Mechelen B mag een ronde verder in de Beker van België. De dames tekenden zaterdagmiddag voor een klinkende 7-1 overwinning tegen RCS Bossièrois. Stefanie Van Eyken lukte een hattrick.

 

Even schrikken en weer doorgaan

KVM B begint volgende week aan haar eerste avontuur in tweede nationale, maar eerst stond er nog een wedstrijd in de Beker van België op het programma. Eersteprovincialer Bossière kwam op bezoek op de Kleine Malinwa en moest een meer dan haalbare kaart zijn.

De Naamse bezoeksters kwamen na veertien minuten wel op voorsprong na een verre lob vanop de middellijn, maar KV schoot niet in paniek. Geel-rood was duidelijk de betere ploeg en de verdiende gelijkmaker volgde een kleine tien minuten later via Ahmed. Nog voor de pauze werd het ook 2-1. Een vrije trap van Laura Vanholst raakte in eerste instantie niet door de verdediging, maar Stefanie Van Eyken was er als de kippen bij om de voorsprong op het bord te knallen.

Na de rust drukte Mechelen het gaspedaal wat verder in en versierde zo een penalty. Lotte Maes zette zich achter de bal en schoot de 3-1 feilloos binnen. Niet veel later maakte Van Eyken er ook 4-1 van met een schot vanuit een wel erg scherpe hoek. In het slotkwartier brak de veer bij Bossiérois volledig en Van Eyken vervolledigde haar hattrick. Cynthia De Brouwer tekende voor de 6-1 en Floor Uytterhoeven zette in de slotminuten de klinkende 7-1 eindstand op het bord.

In de derde ronde wacht KVM B nu een verplaatsing naar KSK Heist, dat liefst zestien goals in het mandje legde tegen de Brabantse derdeprovincialer Schaarbeek. KVM A stroomt in de derde ronde ook in en ontvangt Zulte Waregem B: de Oost/West-Vlamingen maakten kipkap van Entente Manageoise (een Henegouwse tweedeprovincialer) met liefst 17-0.

 

Opstelling:

20. Elise Voets (GK)
16. Lotte Maes
19. Stefanie Van Eyken
25. Floor Uytterhoeven
28. Axelle De Roeck (65′ Cynthia De Brouwer)
30. Mart Geerts
33. Laura Vanholst
34. Linde Schowanek (74′ Maaike Rigole)
36. Lara Rosseel
37. Pauline Delang (80′ Judith Verschueren)
39. Shana Ahmed

 

Andere wedstrijden

Twee wedstrijden sprongen ook nog in het oog, met mogelijke tegenstanders voor de vierde ronde:
* Olsa Brakel (2A) – Wallonia Sibret (2B): 5-0 forfait
* Biévène (2e prov. Henegouwen) – Wuustwezel (2A): 0-17

Reeksgenoten

Naast KVM B en Heist plaatsten nog acht van de twaalf andere ploegen zich voor de derde ronde:
* Auderghem – Longlier (1e prov. Luxemburg) 5-2
* Jodoigne (1e prov. Brabant) – Brasschaat 0-6
* Chastre – Perwez: 5-0 forfait
* Seraing (2e prov. Luik) – Grace Hollogne 0-4
* Tielt-Winge (1e prov. Brabant) – Louwel 0-4
* RFC Luik – Havinnes (2A) 4-2
* Standard Luik – Aubel (1e prov. Luik) 12-0
* Westerlo – Montegnée (1e prov. Luik) 10-0

Zij krijgen een paar leuke affiches voorgeschoteld: Standard B en Chastre nemen het tegen elkaar op, Auderghem ontvangt in een onvervalste derby WS Woluwe (1e klasse), Brasschaat ontvangt Woluwe B (2A), Grace Hollogne moet naar AA Gent B (1e), Louwel ontvangt Melsele (2A), Club Luik ontvangt Tienen (1e) en Westerlo mag naar Moldavo (1e).

Dat maakt dat er drie ploegen uit de reeks sneuvelden: Sibret gaf forfait tegen Brakel en Perwez deed hetzelfde tegen Chastre, verder verloor Loyers met 7-1 in Zottegem. STVV – Merchtem wordt vandaag nog gespeeld.