Terug 31 augustus 2019

Late penalty nekt A-ploeg tegen Racing Genk: 1-2

Racing Genk kwam zaterdagmiddag op bezoek op de Kleine Malinwa. Twee jaar geleden denderden de Limburgers nog als een op hol geslagen pletwals door tweede nationale, maar een niveau hoger stokte de motor. Vorige week werd op de openingsspeeldag verloren van Moldavo en er lagen dus kansen voor KV Mechelen tijdens de eerste thuismatch van het seizoen.

Al na één minuut probeerde Laura Baetens het met een schot vanuit de tweede lijn. De bezoekende keepster werkte de bal echter in hoekschop. Na een kwartier moest de Mechelse goalie Katinka Smits een eerste keer alert zijn. Met een beenveeg ontmijnde ze de 1 tegen 1 situatie met de Genkse Hanne Merkelbach. Niet veel later was er opnieuw een mogelijkheid voor de bezoeksters, maar de Genkse spits miskeek zich en Smits kon eenvoudig oprapen.

Het spel ging op en af en KV Mechelen kreeg op korte tijd enkele vrije trappen. Laura Baetens kwam het dichtst bij een doelpunt maar zij mikte een metertje over. Aan de overkant kwam ook Genk er nog een aantal keer uit, maar een schot vijf minuten voor de rust was te zacht om Smits te verontrusten en ook een kopbal enkele minuten later was nauwelijks gevaarlijk.

Genadestoot vanop de stip

De tweede helft startte met een koude douche. Al na twee minuten kopte Merkelbach een hoekschop staalhard in doel: 0-1. Maar geelrood liet het hoofd niet hangen en vijf minuten later werd Liesl Dupont diepgestuurd. Jammer genoeg was doelvrouw Weckx iets eerder op de bal. Ook later in de tweede helft vielen er nog Mechelse kansen te noteren. Marijke Philips zette voor tot bij Joy Brankaer die naast schoot en een schot van Matilde Drumont werd geblockt.

Na een goed halfuur in de tweede helft was het dan toch prijs. Kristien Franck probeerde het vanuit een haast onmogelijke hoek maar de bal verdween wél in doel. De bordjes hingen weer in evenwicht. Lang kon Malinwa echter niet genieten want enkele minuten voor affluiten kreeg Racing Genk een strafschop. Jasmine Verbruggen zette zich achter de bal en schoot het winnende doelpunt op het bord: 1-2.

Bekerwedstrijd tegen Zulte

Hoewel KV Mechelen zeker een punt verdiende tegen Racing Genk, blijft het achter met 1 op 6 na het gelijkspel van vorige week tegen Tienen. Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen Zulte-Waregem op het programma. Afspraak op zaterdag om 15u, opnieuw op de Kleine Malinwa.

Opstelling:

23. Smits
2. Brankaer
17. Torfs
29. Tobback (Luyten)
19. Philips
6. Van Hoof (Franck)
3. Baetens
8. Heuten
12. Drumont
9. Dupont
22. Heyligen (Reijniers)

Foto: archiefbeeld leen.vds