Terug 25 augustus 2019

Club Luik – KVM B: trainersbabbel

De vuurdoop van KV Mechelen B in Tweede klasse eindigde in een nederlaag (5-1) op Club Luik. Trainer Marc Feyaerts laat zijn licht schijnen op wat fout liep en wat beter kon.

 

“Leergeld betaald”

Eerst en vooral, zegt Feyaerts, moeten we benadrukken dat Club Luik dit jaar een zeer sterke tegenstander is. Vorig jaar moesten ze tot de laatste speeldag vechten tegen degradatie, maar dat wil het stamnummer vier nu absoluut vermijden. Met liefst vier speelsters met Super League-ervaring die overkwamen van Standard, enkele speelsters die van Tongeren uit Eerste klasse komen en de professionele ervaring van Raphaël Quaranta (bekend van DIE match van Antwerp tegen Vitosja Sofia) hebben de Luikenaars een paar forse troeven om het ver te schoppen in de reeks.

KVM B daarentegen heeft veel individueel talent, maar amper ervaring in de nationale reeksen. Dat verschil betaalde geel-rood cash, zag hun trainer: “Luik speelde het eerste half uur aan een verschroeiend tempo met veel duelkracht. Daardoor hadden we het moeilijk. In de tweede helft kwamen we echter beter in de match en waren we (zeker het laatste half uur) de betere ploeg. Die crescendo prestatie werd gelukkig ook beloond met een mooi doelpunt van Luka Sannen: daar moeten we positieve lessen uit kunnen trekken. En de rest van de wedstrijd, daar betalen we zeker leergeld voor ons gebrek aan ervaring… maar dat is een fase van het leerproces waar we door moeten. Ik ben zeer tevreden met de inzet van al mijn speelsters.”

Feyaerts ziet dan ook een mooie toekomst voor zijn groep: “We moeten sneller handelen, langer balbezit houden en aan duelkracht winnen. De resultaten gaan ook verbeteren naarmate we meer ervaring opdoen in die hogere reeks, maar ik heb een leergierige groep en ik geloof rotsvast dat ze de juiste lessen gaan oppikken.”

Tags: | | |