Terug 30 augustus 2019

KVM – Racing Genk: voorbeschouwing

Onze Dames staan voor een zware opdracht dit weekend: KVM B krijgt leider Brasschaat over de vloer, KVM A ontvangt het sterke Racing Genk. Beiden wedstrijden worden afgetrapt om 16u45.

 

Voorbeschouwing

KV en Genk kennen elkaar nog van de voorbije seizoenen: in 2017/18 werd blauw-wit met sprekend gemak kampioen in Tweede klasse B (alleen OHL op de slotspeeldag verhinderde een perfect rapport), het won toen met 2-0 thuis en met 0-3 in Mechelen. Vorig seizoen ging KV voor de Beker van België verliezen bij de neo-eersteklasser – het werd toen 6-0.

Genk ging vorig seizoen verschroeiend van start in de competitie (een periode waarin die bekermatch ook viel), maar moest daarna genoegen nemen met drie punten op 24: alleen het zieltogende Melsele slaagde er niet in van Genk te winnen. Een wisselvallig einde van de competitie leverde KRC dan ook een plek in de middenmoot op.

Dit seizoen begon ook niet uitstekend voor Genk: de openingsmatch ging thuis met 2-3 verloren tegen Moldavo. Op KV is het dus al bijna ‘van moetens’ voor de Limburgers.

 

Selectie

Coach Jo Joos kon een sterke selectie samenstellen voor deze zware opdracht:
1. Shana Spiessens
2. Joy Brankaer
3. Laura Baetens
6. Kim van Hoof
8. Annet Heuten
9. Liesl Dupont
11. Kristien Franck
12. Matilde Drumont
17. Lore Torfs
19. Marijke Philips
22. Hannelore Heyligen
23. Katinka Smits
29. Els Tobback
44. Julie Luyten

 

Praktisch

KVM – Genk wordt om 16u45 afgetrapt op de Jeugdvelden Kanunnik Dessain (“Kleine Malinwa”) op de Liersesteenweg 206 in Mechelen. Zoals steeds is de toegang gratis voor abonnees van de heren van KVM. Liveverslag zal worden voorzien op deze site.

 

Andere wedstrijden

Op speeldag twee moet de leider (Merkem, dat zijn openingsmatch met 0-5 won op Massenhoven) naar Zwevezele, AA Gent (5-0 tegen Leuven) trekt naar Kontich (dat met 4-1 verloor van Woluwe). De Brusselaars moeten op hun beurt naar Eendracht Aalst, dat met dezelfde cijfers wist te winnen op het veld van Zulte Waregem. De overblijvende winnaar van de openingsspeeldag, Moldavo, krijgt Standard over de vloer – de Luikenaars speelden dit seizoen nog niet.

Onze tegenstander van vorige week, Tienen, mag de korte verplaatsing naar OHL maken. Verder is er één duel tussen twee verliezers van vorige speeldag met Massenhoven – Zulte Waregem. Saint-Ghislain is vrij na het forfait van Tongeren.

 

B-ploeg

KVM B krijgt voor zijn eerste thuismatch ooit in de nationale reeksen meteen leider Brasschaat over de vloer. Het voormalige Maria-ter-Heide vloerde Oudergem met 9-1 en verwacht ook niet dat ze op hun verhoopte weg naar de titel steken gaan laten vallen op KVM.

KV en Brasschaat speelden (onder die naam en stamnummer) nog nooit tegen elkaar, maar Maria-ter-Heide was zowat de ploeg die KVM het meest bekampt heeft. Het meest memorabel blijft de driedubbele zege in het seizoen 2013/14: met een 1-5 in Brasschaat nam KV de leiding over, met de 3-0 thuis kroonde geel-rood zichzelf tot provinciaal kampioen en als klap op de vuurpijl was er de 6-0 in de finale van de Beker van Antwerpen.

 

Andere wedstrijden

Met Standard-Chastre staat amper één wedstrijd tussen winnaars van de eerste speeldag op het programma, Loyers-Perwez is het corresponderende duel tussen twee verliezers. Dat maakt dat er vijf duels tussen een club met drie punten en een club zonder op het duel staan: Club Luik moet naar Grace-Hollogne, Merchtem ontvangt Louwel, Westerlo krijgt Sibret over de vloer en Heist moet naar rode lantaarn Oudergem.

Tags: | | |