Terug 2 augustus 2019

Merkem A – KVM A: 1-1

Dit weekend verkassen de KV Mechelen Dames naar De Panne, waar ze een stage zullen afwerken met flink wat trainingsarbeid en een stevige dosis plezier. Zaterdagmiddag spelen beide ploegen ook een wedstrijd tegen de plaatselijke grootmacht in het damesvoetbal: FWDM.

Live: Merkem A – KVM A 1-1

Einde: 1-1
90′ De eerste seconde van de blessuretijd komt Merkem nog eens aan het kanon, de bal gaat gelukkig net naast.
69′ Het tempo is wat gezakt, maar de match blijft leuk om te volgen.
Rust: we rusten bij 1-1.
45′ geel (Eke): in de nasleep van de goal krijgt onze nummer 18 nog geel.
45′ 1-1 (own): een zeer vreemde goal brengt KV langszij. Een West-Vlaamse verdedigster ramt de bal knap en beheerst voorbijhaar eigen keepster.
33′ 1-0 Na een vrije trap is het toch raak. Mooi in de hoek, keeper Spiessens kon er niet bij.
31′ De thuisploeg denkt te hebben gescoord, maar de scheidsrechter heeft buitenspel gezien.
18′ Aike Reijniers mist dé kans op de 0-1 als ze een afvallende bal na een vrije trap net naast mikt.
0′ We zijn eraan begonnen. Vergeef ons de trage updates, het netwerk hier is niet bepaald uitstekend.
Vooraf: KVM start met 20. Spiessens (GK), 2. Brankaer, 4. Polfliet, 6. Drumont, 7. Franck, 8. Heuten, 9. Dupont, 13. Reijniers, 17. Torfs, 22. Heyligen, 29. Tobback.

 

Voorbeschouwing

Vorig weekend won KVM A met 0-2 op Kontich en bleef KVM B (twee keer zelfs) op 0-0 steken in Huldenberg. De tegenstander van morgen is echter heel wat hoger in te schatten, dus kunnen onze dames maar beter hun beste beentje voorzetten.

Merkem A (want dat is de naam waarmee de ploeg zich een weg naar de top in België forceerde) speelt in Eerste klasse en werd daar vorig jaar voorlaatste – met even veel punten als Standard, maar een gewonnen wedstrijd minder. Het duurde een hele tijd vooraleer ze zekerheid hadden over een verlengd verblijf in Eerste, want eerst had de voetbalbond daar nog Wuustwezel geplaatst. De voorlopig enige oefenwedstrijd plaatste hen tegen SK Staden: die werd met 5-1 gewonnen.

De lokale B-ploeg speelde enkele jaren geleden nog vier keer tegen onze A-ploeg: in Merkem werd het 0-5 en 0-4, in Mechelen 3-1 en 4-0. Aan het einde van het seizoen 2015/16 werd de Derde Klasse opgeheven: KVM A promoveerde als kampioen naar Tweede, Merkem B zakte als voorlaatste naar Eerste Provinciale.

 

Praktisch

De wedstrijden worden gespeeld op het complex van KSV Diksmuide, naast Sporthal De Pluimen aan de Pluimstraat 16. Als de huidige planning gerespecteerd blijft, spelen de A’s om 14u tegen elkaar en de B’s om 17u.

 

Liveverslag

Door aanhoudende problemen hebben we ons hostingcontract opgezegd en een nieuwe provider aangezocht. De livemodule is dus nog even buiten dienst: indien technisch mogelijk zullen we proberen op deze plek zelf updates te voorzien.

Tags: | | | |