Terug 23 augustus 2019

Tienen – KVM: voorbeschouwing

Morgenmiddag beginnen eindelijk de nieuwe competities, met voor KVM A voor het eerst een wedstrijd in Eerste Nationale. Tegenstander Eva’s Tienen is een ploeg die weliswaar vorig jaar in dezelfde reeks uitkwam als KVM A, maar die door haar geschiedenis sowieso thuishoort in Eerste klasse.

 

Voorbeschouwing

De landskampioen en bekerwinnaar van 2008 kende de jongste jaren turbulente tijden: van de Super League ging het door twee opeenvolgende degradaties naar Tweede klasse, waar het verblijf beperkt bleef tot één jaar dankzij de tweede plaats van vorig jaar.

Net als KVM kenden ook de Brabanders een wisselvallige voorbereiding: overtuigende zeges tegen lager gerangschikte ploegen (met o.a. een 12-0 tegen Veltem) werden afgewisseld met minder overtuigende resultaten tegen eersteklassers (3-1-verlies van Gent B en telkens 2-2 tegen Kontich en Moldavo). Een zwaar verlies, zoals onze Dames A er een leden tegen Super League-ploeg Club Brugge, kende Tienen echter niet.

 

Selectie

Coach Jo Joos tekende voor een 15-koppige selectie die alleszins het beste doet verhopen:
Aike Reijniers
Annet Heuten
Els Tobback
Hannelore Heyligen
Joy Brankaer
Julie Luyten
Katinka Smits
Kim van Hoof
Lara Rosseel
Laura Baetens
Liesl Dupont
Lore Torfs
Marijke Philips
Matilde Drumont
Shauny Polfliet

 

Praktisch

Tienen – KVM wordt al om 14u afgetrapt op het Sportcomplex August Huon op de Begijnenstraat 128 in Oorbeek (Tienen). Liveverslag zal worden voorzien op deze site.

 

Historiek

KV Mechelen was één van de vier ploegen die Tienen vorig jaar punten kon afsnoepen: KVM kwam 2-0 achter op Tienen maar remonteerde tot 2-2. In de terugronde nam blauw-wit wel sportieve revanche door met 0-1 te komen winnen op KVM. Andere wedstrijden tussen beide ploegen waren er nog niet.

 

B-ploeg

KVM B begint morgenmiddag voor het eerst aan een seizoen in de nationale reeksen. Tegenstander van dienst is Club Luik, het bijna mythische stamnummer vier waar de broertjes Quaranta de dames onder hoede hebben. Onze B-ploeg speelde nog niet tegen de Luikenaars, de A-ploeg deed dat in de voorbije twee seizoenen in Tweede klasse B vier keer.
20 april 2019: KVM A – Club Luik 3-2
1 december 2018: Club Luik – KVM A 2-4

17 maart 2018: Club Luik – KVM A 3-2
4 november 2017: KVM A – Club Luik 3-0

 

Andere wedstrijden

De andere wedstrijden op speeldag 1 zijn:
* St-Ghislain – Zwevezele
* Massenhoven – Merkem
* Woluwe – Kontich (de kampioen van 2019 tegen die van 2018…)
* Zulte Waregem – Aalst
* Racing Genk – Moldavo
* AA Gent – OHL
Standard is vrij na het forfait van Tongeren.

Tags: | | |