Terug 2 juli 2020

Dit wordt seizoen 2020/21

De KV Mechelen Dames hebben hun seizoen 2020/21 op gang getrapt met een vergadering in de prachtige perszaal van het AFAS-stadion Achter De Kazerne. Voor het eerst mochten de Dames zich in het stadion van de Heren voorstellen, en dat was niet de enige primeur: op een aparte vergadering de dag ervoor werd ook de eerste Mechelse meisjesploeg voorgesteld.

 

Voorstelling staf en ambities

Veel dingen zijn nieuw, veel zijn hetzelfde gebleven: ruwweg dezelfde sportieve cel, met Jan De Bakker als T1 van onze eerste ploeg, heeft de beide seniorploegen versterkt. Zowel de A-ploeg als de B-ploeg kende vorig jaar in hun eerste jaargang na de dubbele promotie een bijzonder lastig seizoen, maar ze hebben hun stek in respectievelijk Eerste en Tweede nationale behouden en zullen proberen in het nieuwe seizoen probleemloos mee te draaien op dit niveau. Wel nieuw is de trainer van de B-ploeg: Dimitri Vandenhoeck.

De ambities werden ook scherp gesteld: behoud voor beide ploegen in de komende jaargang moet tegen 2024 uitmonden in een A-ploeg op het allerhoogste niveau, een B-ploeg net daaronder en een nieuw op te richten C-ploeg als tussenstap tussen jeugd en seniors op topniveau. KV Mechelen wil over een viertal seizoenen ook meisjes van alle leeftijden aanspreken: vanaf U13 met eigen meisjesploegen, daaronder met meisjes in gemengde teams met jongens.

Verder werden ook de klassieke plichtplegingen gevolgd met een korte voorstelling van de nieuwe speelsters en van het fair-playcharter, waarna de zweep er even werd opgelegd met de presentatie van de voorbereiding.

 

Voorstelling tegenstanders

Komend seizoen zullen, in tegenstelling tot vorige jaargang, de meeste tegenstanders oude bekenden zijn. Van de zestien eersteklassers zijn er twaalf dezelfde als vorig seizoen: AA Gent B, Moldavo, OHL B, Standard B, Kontich, Tienen, St-Ghislain, FWDM, Genk B, Massenhoven en VZ zijn tegenstanders waarmee we (minstens) vorig jaar al eens de degens gekruist hebben: de vier promovendi zijn Anderlecht B, Chastre, Wuustwezel en RFC Luik. De eerste competitiewedstrijd volgt op 5 september, een week later gevolgd door de eerste bekerwedstrijd (tegen een nog onbekende tegenstander).

Van de veertien ploegen in Tweede B zijn er acht dezelfde: naast KVM B zijn dat Standard C, Brasschaat, Westerlo, Heist, Loyers, Sibret en Irlande Auderghem. Daarnaast promoveerden Vosselaar (Antwerpen), Woluwe B (Franstalig Brabant), Olympique Charleroi (Henegouwen), Aywaille (Luik) en Alken (Limburg) uit de provinciale reeksen. Ook KVM B start aan de competitie op 5 september, maar moet al de week daarvoor aan de bak in de Beker van België.

Ook de oefenwedstrijden werden bekendgemaakt: de eerste vriendschappelijke match volgt al op 27 juli op VK Holsbeek (2e prov), waarna ook eerstenationalers Merkem, OHL B en Tienen, tweedenationalers Bosdam Beveren, Wolvertem Merchem en Vosselaar, en provincialers FWDM (Merkem) B, RWDM (het échte) en Wijgmaal de revue passeren. Daarnaast speelt KV op 14 augustus tegen de kraakverse SuperLeague-ploeg Woluwe – de nieuwe werkgever van ‘onze’ Shauny Polfliet.

 

Voorstelling supporters

De infoavond werd afgesloten door vader en zoon Libert, die supportersclub Gloria nieuw leven hebben ingeblazen. Zij kwamen ook hun ambities uit de doeken doen, en die zijn niet min. Meer daarover zullen we hopelijk gauw kunnen berichten, maar intussen ‘nudgen’ we u al vriendelijk naar deze pagina, waar u zich lid kan maken van de enige echte supportersclub van de KV Mechelen Dames.

Tags: