Terug 14 maart 2021

Hanne Nielandt nieuwe speelster én coach KV Mechelen

KV Mechelen Dames heeft een nieuwe transfer afgerond.

De 26-jarige Hanne Nielandt komt over van provincialer FC Perk en zal zowel bij de tweede ploeg voetballen, als trainster worden van het U16-meisjesteam. “Ik wil me bij Malinwa verder ontwikkelen als coach”, vertelt ze.

Hanne Nielandt studeerde af als master Lichamelijke Opvoeding en behaalde daarbij ook haar UEFA B-diploma. Zo werd ze niet alleen voetbalster, maar ook coach. “Ik heb zowat heel mijn leven bij Perk gespeeld. Ik kreeg er ook de kans om trainster te worden bij de U20. Het is fantastisch dat ik nu ook bij KV Mechelen de kans krijg om de rol van speelster en trainster te combineren. Want ik voetbal nog steeds heel graag, maar de focus ligt steeds meer op het coachen.”

Nielandt zal uitkomen voor de tweede ploeg van Malinwa en wordt trainster van de U16-meisjesploeg, die ze zal leiden samen met Christophe van Roey. “Ik wil de meisjes in de eerste plaats veel bijleren en hen klaarstomen voor de eerste en tweede ploeg”, zegt ze. “Maar ik kan hier zelf ook veel ervaring opdoen, want momenteel ben ik ook bezig met het behalen van een UEFA A-diploma. Op die manier hoop ik op termijn door te kunnen groeien als coach. Bijvoorbeeld binnen KV Mechelen, want de club is heel ambitieus.”

Toch zal Nielandt, die als video-analist ook voor de Red Flames werkt, niet alleen de meisjes van de U16 coachen, maar ook haar ploeggenoten. “Ook als speelster stuur ik regelmatig bij waar nodig, ik ‘vrees’ dat dat ook bij de tweede ploeg het geval zal zijn. Dat kan ik niet tegenhouden”, lacht ze. “Ik probeer iedereen altijd tips te geven. Zo wordt de hele club er beter van.”