Terug 24 juni 2020

Keepster stelt voetbalpensioen uit en tekent bij KV Mechelen

KV Mechelen Dames heeft zich versterkt met oude bekende Sara Leenaards. De 38-jarige ervaren doelvrouw komt over van Eva’s Tienen en wil Malinwa naar de top-5 in de rangschikking loodsen.

Leenaards stond eerder al onder de lat bij KV Mechelen. Daarnaast voetbalde ze ook voor Wezemaal, OH Leuven, Blauberg, Wolfsdonk, opnieuw OH Leuven en de laatste tijd bij Eva’s Tienen. Daar was Leenaards het plezier in het voetbal wat verloren. “Maar er waren ook praktische redenen waardoor ik zelfs de schoenen aan de haak wilde hangen”, klinkt het. “Ik wilde stoppen om me meer te kunnen focussen op mijn kindjes, maar door de coronacrisis ging ik toch weer twijfelen.”

Uiteindelijk besliste de sluitpost om haar voetbalpensioen toch nog wat uit te stellen. “KV zocht nog een ervaren keepster voor op nationaal niveau en ik was recent dichter bij Mechelen komen wonen. Het was dus de perfecte match”, klinkt het. “Ik speelde hier al eerder en ken het huis dus. Het is een beetje als thuiskomen. Daarnaast is het mooi meegenomen dat ook mijn petekindje voor Malinwa speelt. Ook hij heeft de keepersmicrobe te pakken en speelt bij de U10.”

Hoewel Leenaards al heel wat watertjes doorzwom, wil ze ook op de Kleine Malinwa nog veel bijleren. “Ik kijk ernaar uit om te kunnen samenwerken met de andere keepsters. Bij Tienen was ik vaak alleen op training, en dat is niet leuk. Ik hoop me bij KV te kunnen bewijzen als een betrouwbare doelvrouw op dit niveau, en wil me ook goed voelen in de groep. De ploeg heeft de ambitie om in de top-5 te eindigen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”