Terug 21 april 2020

KV Mechelen contracteert polyvalente aanvalster Lies Bongaerts

De voorhoede van KV Mechelen mag opnieuw versterking verwelkomen. De 19-jarige aanvalster Lies Bongaerts verruilt OH Leuven voor Malinwa. “Bij KV wil ik me verder ontwikkelen en helpen bouwen aan het ambitieus project van de club”, klinkt het.

Bongaerts is een diepe spits, die ook uit de voeten kan als aanvallende middenveldster. Haar eerste stapjes in het voetbal zette ze bij de jongensploegen van Sportief Rotselaar, maar de voorbije jaren speelde ze bij OH Leuven, waar ze onder meer op het hoogste niveau in de Super League actief was.

“Maar ik wil opnieuw meer aan spelen toekomen en me zo verder ontwikkelen”, zegt Bongaerts. “Daarom kwam de interesse van KV Mechelen net op het juiste moment. Ik had een goed gesprek met de coach en zat meteen op dezelfde golflengte met de club. Ik wil helpen bouwen aan het ambitieus project van Malinwa. Ik ben er ook van overtuigd dat KV Mechelen de ideale ploeg is om de balans tussen plezier hebben en resultaten boeken opnieuw terug te vinden.”

Bij KVM komt Bongaerts enkele ex-ploegmaats van bij OHL tegen, waaronder Lore Asselberghs. Haar transfer naar Malinwa werd eerder al afgerond. “Het was een extra argument om bij KV te tekenen”, klink het. “Bij OH Leuven speelde ik in een erg jong team, maar hier is er meer ervaring. De ploeg is goed gebalanceerd, waardoor ik hoop veel bij te kunnen leren.”

Afgelopen seizoen kreeg Bongaerts te maken met een sleutelbeenblessure. Die vervelende periode wil ze nu achter zich laten. “Ik ben niet echt bezig met het aantal doelpunten dat ik komend seizoen wil maken”, zegt ze. “Ik wil gewoon zo veel mogelijk goede wedstrijden spelen, dan komen de goals en de punten vanzelf. Ik wil er alles aan doen om met KV Mechelen zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement.”