Terug 23 mei 2021

KV Mechelen versterkt zich met Jolien Van Dijck

KV Mechelen versterkt zich met Jolien Van Dijck. De 29-jarige polyvalente verdedigster komt over van Massenhoven, waar ze al bijna haar hele leven speelde. “Ik twijfelde of ik wel moest doorgaan met voetballen, maar toen kwam KV. Dit is de juiste keuze”, klinkt het.

Jolien Van Dijck begon op haar zevende met voetballen en speelde bijna haar hele carrière voor Massenhoven. Maar omdat die club ophoudt te bestaan, moest de tweevoetige vleugelverdedigster op zoek naar een nieuwe club. “Al twijfelde ik of ik wel wilde doorgaan met voetballen”, zegt ze. “Maar de coronacrisis heeft me doen inzien dat ik de competitie, het ritme en het spel echt wel mis. Het aanbod van KV Mechelen kwam dan ook net op het goede moment.”

Van Dijck kon nochtans ook naar de Super League, maar legde het aanbod van Fémina White Star Woluwe naast zich neer. “Ik combineer het voetballen met een job als verpleegkundige. De club waar ik tekende, moest daarvoor open staan. En dan was er ook nog de grotere afstand en de taalbarrière. Dat in combinatie met het goede gevoel dat ik bij KV kreeg en het feit dat ik hier al enkele speelsters ken stelde me gerust: KV Mechelen is de juiste keuze.”

Tegengoals vermijden

De nieuwe defensieve kracht hoopt het team komend seizoen aan zo veel mogelijk punten te kunnen helpen. “KV heeft een duidelijke visie en een goede omkadering. De club wil omhoog, en ik wil hen daarbij helpen. Mijn persoonlijke ambitie is natuurlijk om zo veel mogelijk tegengoals te vermijden, en om het spelplezier terug te vinden. Want dat was ik door de jaren heen wat kwijtgeraakt.”