Terug 15 april 2020

Lore Asselberghs verlaat OHL en versterkt KV Mechelen

KV Mechelen heeft zich versterkt met Lore Asselberghs. De 21-jarige aanvalster komt over van OH Leuven, waar ze ervaring opdeed in de Super League. Met Lierse was ze eerder ook actief in de Beneleague.

De ploeg van KV Mechelen Dames voor volgend seizoen krijgt steeds meer vorm. Nadat eerder al de transfers van Coenen, De Wambersie, Wielockx, De Roovere en Scevenels werden afgerond, versterkt ook Lore Asselberghs de geelrode troepen.

De 21-jarige aanvalster komt over van OH Leuven, waar ze afgelopen seizoen vooral in Eerste Nationale actief was. “In de Super League speelde ik wel op het allerhoogste niveau van het Belgische vrouwenvoetbal, maar ik was het plezier in het spel er kwijtgeraakt. Daarom heb ik destijds bewust voor een overstap naar de tweede ploeg van OHL gekozen.”

Nu trekt ze de deur van Leuven achter zich dicht en zet Asselberghs haar krabbel onder een contract bij Malinwa. “Dit voelt zeker niet als een stap terug. Ik wil hier net het plezier op het veld terugvinden en de club aan zo veel mogelijk overwinningen helpen. Zelf scoren of een assist geven? Dat maakt me niet uit, zolang er maar veel gescoord wordt.”

“Er is veel ambitie bij de club en na een gesprek met de coach was ik helemaal overtuigd. Ik sluit me aan bij zijn waarden en normen en onze voetbalvisie leunt ook dicht tegen elkaar aan”, klinkt het bij Asselberghs, die het voetbal combineert  met haar studies. “Ik volg volgend jaar een stage in Mechelen. Die combinatie komt dus ook perfect uit.”

Foto: Sevil Öktem