Terug 18 april 2020

Shayna Raekelboom en Laura De Backer versterken KV Mechelen

KV Mechelen heeft opnieuw twee transfers afgerond. Shayna Raekelboom stond al langer op het verlanglijstje van Malinwa en komt over van Eendracht Aalst. De 16-jarige Laura de Backer versterkt dan weer de B-ploeg.

De transfercarrousel op KV Mechelen blijft maar draaien. De 23-jarige aanvallende middenveldster Shayna Raekelboom verlaat Eendracht Aalst en komt Malinwa versterken. In het verleden voetbalde ze ook al voor WS Woluwe en aan de universiteit van Georgia in de Verenigde Staten. “Ik was al enkele jaren in gesprek met KV en ben er in het verleden zelfs al eens komen testen, maar door verschillende omstandigheden kwam het nooit eerder tot een transfer”, klinkt het. “Nu was de tijd wel rijp voor een overstap.”

“Ik ken de trainer nog van tijdens mijn testperiode”, aldus Raekelboom. “Hij heeft een goede visie en toen ik in het verleden tegen KV Mechelen speelde, merkte ik dat het een ploeg is die altijd wil voetballen. Dat past bij mijn manier van spelen. Ik hoop hier veel bij te leren en de ploeg zo goed mogelijk te helpen. Er zijn veel nieuwe speelsters, maar ik verwacht dat we snel een vriendengroep zullen worden.”

Ook de B-ploeg krijgt de nodige versterking. De 16-jarige Laura de Backer verlaat Perk en tekende een overeenkomst bij KV Mechelen.

Ook aan uitgaande zijde is er nieuws te melden. Kristien Franck verlaat Malinwa na een seizoen en keert terug naar Kontich. Maaike Rigole en Joyce Vidal hangen de voetbalschoenen aan de wilgen.