Terug 11 mei 2020

Sofie Haesmans van Massenhoven naar KV Mechelen

KV Mechelen Dames heeft zich versterkt met de 28-jarige flankaanvalster Sofie Haesmans. Ze komt over van Massenhoven en heeft een duidelijk doel voor ogen: “Met KV wil ik zo veel mogelijk wedstrijden winnen.”

Sofie Haesmans zette haar eerste stapjes in het voetbal bij de jongensploeg van Rumst. Later speelde ze ook voor Beerschot en Massenhoven, waar ze de voorbije zeven jaar actief was. “Ik heb daar een heel mooie tijd beleefd”, zegt de 28-jarige vleugelaanvalster. “Maar het was wat op. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en KV Mechelen lijkt me de ideale nieuwe club. Ze spelen op nationaal niveau, er wordt professioneel gewerkt en de speelsters worden goed begeleidt.”

Op de Kleine Malinwa ziet Haesmans een oude bekende terug. “Ik ken coach Jan De Bakker nog van mijn periode bij Beerschot”, klinkt het. “Het klikt goed tussen ons en ik ken zijn manier van werken. Dat was echt waar ik naar op zoek was. Ik ben ervan overtuigd dat ik bij KV opnieuw het voetbalplezier kan terugvinden. Dat was ik de laatste twee jaar wat kwijtgeraakt door enkele vervelende blessures en weinig te spelen.”

De aanvalster heeft zin in het nieuwe seizoen. “Ik wil er vollenbak invliegen”, klinkt het. “Massenhoven en Mechelen kenden beide een moeilijk seizoen. Het is dan ook mijn ambitie om volgend seizoen meer te winnen met Malinwa. Er zijn al heel wat goede transfers gebeurd en de ploeg is zeker versterkt. Je merkt dat de club ook erg ambitieus is. Op termijn moet KV de overstap naar de Super League kunnen maken, en ik hoop daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen.”