Terug 9 maart 2021

Tiffanie Vanderdonckt en Fleur Verstappen versterken KV Mechelen

Het is pas maart, maar KV Mechelen heeft haar eerste twee zomertransfers al afgerond.

Verdedigster Tiffanie Vanderdonckt (21) verlaat Super League-club eendracht Aalst en aanvalster Fleur Verstappen (21) komt over van Eva’s Tienen. “We kijken ernaar uit om voor KV te kunnen spelen”, klinkt het in koor.

De 21-jarige Tiffanie Vanderdonckt kon vorig jaar al naar Mechelen komen, maar speelde het afgelopen seizoen toch bij Eendracht Aalst in de Super League, het hoogste niveau in het Belgische vrouwenvoetbal. “Het was een mooie ervaring, en ik ben blij dat ik de uitdaging ben aangegaan”, zegt de centrale verdedigster. “Maar ik heb ook beseft dat eerste nationale me beter ligt. Daarom was ik zo blij dat KV Mechelen opnieuw interesse had. Toen ze me vroegen om te komen, heb ik niet geaarzeld.”

“Bij KV Mechelen wil ik het voetbalplezier terugvinden”, zegt Vanderdonckt. “Malinwa is ambitieus en wil iedere wedstrijd winnen, maar de druk is er toch minder dan in de Super League. Die combinatie trok me aan in de club. Ik ken ook al enkele speelsters, dus ik zal me zeker snel thuis voelen. Ik kijk er dan ook naar uit om voor KV te kunnen spelen en mijn steentje bij te dragen aan de toekomst van de club.”

Ook Fleur Verstappen versterkt de kern van KV Mechelen. De 21-jarige vleugelaanvalster verlaat reeksgenoot Eva’s Tienen. “Op een korte periode van twee jaar bij Standard na, heb ik mijn hele leven bij Tienen gevoetbald”, vertelt ze. “Ik voelde dat het tijd was voor iets anders. KV Mechelen heeft me al drie jaar op hun radar staan en toen ze dit jaar opnieuw interesse toonden heb ik beslist om de uitdaging aan te gaan.”

“Ik verwacht bij een heel familiale club terecht te komen”, klinkt het. “Een aantal speelsters ken ik al een beetje van samen te studeren in Leuven. Aan hen heb ik gevraagd hoe KV Mechelen als club is. Zij hebben me uiteindelijk definitief overtuigd. Een goede sfeer is voor mij enorm belangrijk, want ik voetbal in de eerste plaats voor het plezier. Maar natuurlijk zijn ook de resultaten belangrijk. KV is ambitieus en is iets aan het opbouwen. Daar wil ik graag deel van uitmaken. Het is alvast mijn doel om iedere wedstrijd te winnen.”

Foto’s: eendracht-aalst.be / Wouters J.