Terug 20 april 2021

Topschutter Femke Mertens versterkt KV Mechelen

Femke Mertens verlaat in het tussenseizoen Bosdam Beveren voor een overstap naar KV Mechelen. De topschutter in tweede nationale moet ook op De Kleine Malinwa voor de nodige doelpunten zorgen. “Ik wil een meerwaarde bieden voor het team en met de club doorstoten naar de Super League”, zegt ze.

In het door corona vroegtijdig stopgezette seizoen 2019-2020 werd Femke Mertens topschutter in tweede nationale. De 19-jarige speelster van Bosdam Beveren vond meer dan dertig keer het net. Ze stond dan ook al een tijdje op de radar van KV Mechelen. Nu is de transfer een feit.

“Ik ben heel blij dat ik naar KV kan komen en kijk er naar uit om voor de club te kunnen spelen”, zegt Mertens, die in het verleden ook voor Sinaai Girls uitkwam. “De club volgt mij al een aantal jaar en het is leuk om te weten dat ze je er heel graag bij willen. Dat geeft vertrouwen. Als aanvalster is het mijn doel om zo veel mogelijk te scoren. Ik pin me niet vast op een bepaald aantal doelpunten. Het belangrijkste is dat ik een meerwaarde kan bieden voor het team.”

Mertens genoot ook interesse van Super League-club Eendracht Aalst. “Maar ik vond het nog niet het juiste moment om over te stappen naar het allerhoogste niveau”, zegt ze. “Bij KV kom ik in een aangename omgeving terecht waar ik verder kan groeien. Samen met de club wil ik op termijn doorstoten naar de hoogste voetbalklasse, maar we bekijken het stap per stap.”

Ook Frauke Rits en Ilana Oostens kiezen voor KVM

Behalve Femke Mertens werden er nog twee beloftevolle spelesters aangetrokken. Frauke Rits is zestien jaar en komt over uit eerste provinciale. Ilana Oostens is negentien jaar en voetbalde tot nu in tweede provinciale.