Terug 10 mei 2021

Van voetbal naar veldrijden en terug: Eline Steenhuysen tekent bij KV Mechelen

Eline Steenhuysen komt volgend seizoen uit voor KV Mechelen. De 19-jarige aanvallende middenveldster bindt na twee jaar als veldrijdster de voetbalschoenen weer aan. In eerste instantie zal ze uitkomen voor de tweede ploeg. “Want het is afwachten welk niveau ik nog haal”, zegt ze.

Eline Steenhuysen stond lang te boek als een groot talent, maar besliste twee jaar geleden om het voetbal vaarwel te zeggen. “Ik speelde in het verleden voor Lierse en Kontich, maar bij mijn laatste ploeg, Heist, verloor ik het voetbalplezier”, zegt ze. “Daarom besliste ik om me te focussen op een andere sport: veldrijden. Dat heb ik twee jaar met veel plezier gedaan, maar jammer genoeg valt het niet langer te combineren met mijn studies.”

“Afwachten welk niveau ik haal”

De 19-jarige aanvallend ingestelde middenveldster zocht daarom contact met KV Mechelen, dat de voorbije jaren al verschillende keren interesse toonde in de voormalige Red Flame U15. “We zijn vrij snel tot een overeenkomst gekomen”, aldus Steenhuysen. “Het is afwachten welk niveau ik nog haal. De techniek zal niet verdwenen zijn, maar het balgevoel zal stelselmatig moeten terugkeren. Daarom start ik in principe bij de tweede ploeg, maar we zien wel wat de toekomst brengt.”

Bij Malinwa, dat ervan overtuigd is dat de nieuwste aanwinst zelfs snel in Eerste Nationale mee zou moeten kunnen draaien, wil Steenhuyse het voetbalplezier opnieuw terugvinden. “Ergens vind ik het jammer dat ik moet stoppen met veldrijden omdat de combinatie niet meer haalbaar is, maar in mijn vrije tijd zal ik natuurlijk nog geregeld op de fiets kruipen om te crossen. Nu ik weer voetbalster ben wil ik me vol inzetten voor KV. Ik ben er zeker van dat ik me hier wel zal amuseren en kijk al uit naar het nieuwe seizoen.”