Terug 27 april 2021

Zoë Desoete nieuwe keepster KV Mechelen

KV Mechelen heeft zich versterkt met de 18-jarige keepster Zoë Desoete. Ze komt over van Cerkelladies in Brugge. “KV geeft me de kans om een nieuwe stap te zetten in mijn carrière. Ik kijk ernaar uit om voor de club te spelen”, zegt ze. 

Zoë Desoete begon met voetballen bij Dudzele en verhuisde later naar Cerkelladies. Daar was ze enkele seizoenen lang actief in eerste provinciale. “Maar ik wilde graag een stap hogerop zetten”, vertelt ze. “Dus ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik heb wat rondgekeken, maar nergens vond ik een club die me echt aansprak. Tot ik in contact kwam met KV Mechelen. Ze nodigden me uit op een testtraining en geven me nu de kans om me te bewijzen.”

De nieuwe doelvrouw zal niet iedere dag de verplaatsing van en naar haar woonplaats Brugge maken. “Vanaf volgend academiejaar studeer ik in Leuven. Van daaruit is Mechelen makkelijk te bereiken. Maar ik ben vooral blij dat ik een club vond waar ik me goed bij voel. Er worden goede prestaties verwacht, maar toch is er een losse sfeer. Ik heb ook al gemerkt dat er veel onderlinge communicatie is, de speelsters zijn open naar elkaar toe en de trainer verwacht van ons dat we positief meedenken. Dat spreekt me aan.”

Op termijn wil de nieuwe Mechelse keepster met Malinwa naar de Super League. “Ik denk dat het de droom is van iedere voetbalster om op het hoogste niveau te spelen”, klinkt het. “Dat is ook mijn persoonlijke ambitie, maar ik bekijk het stap per stap. Ik wil eerst doorbreken bij KV, daarna zien we wel wat de toekomst brengt. Ik kijk er alleszins naar uit om voor de club te kunnen spelen.”

Talentvolle jeugd stroomt door

Behalve Zoë Desoete sluiten ook Tille Boels en Abigail Van Essen aan bij de seniors. Beide speelsters zijn 16 jaar jong en stromen door vanuit de jeugdopleiding van KV Mechelen. Vorig seizoen waren ze actief bij de U16.