Terug 17 augustus 2020

KV Mechelen B gaat nipt onderuit in oefenmatch tegen Kontich

Eindelijk mocht er nog eens gevoetbald worden. KV Mechelen B gaf afgelopen weekend Kontich B partij in een oefenwedstrijd. Malinwa verloor nipt met 3-2, maar had op basis van het geleverde spel meer verdiend.

Na amper tien minuten voetballen stond het al 1-1. Lotte Maes bracht KV op voorsprong na een hoekschop, maar amper twee minuten later hees Kontich zich al langszij. Vanuit vermeend buitenspel werd de gelijkmaker binnengetrapt. Voor de rust kon Malinwa nog een keer prikken. Sofie Haesmans probeerde het met een afstandsschot, maar de thuiskeepster was niet verrast.

Na de rust kwam er een haast volledig nieuw elftal op het veld, en dat resulteerde al snel in enkele mogelijkheden. KV had het meeste balbezit en onder meer Hannelore Heyligen en Luka Sannen wisten elkaar vlot te vinden. Fiona Dehon kwam in het eerste kwartier van de tweede periode het dichtst bij een doelpunt, maar mikte over.

Onderuit in de slotseconden

Op het uur was het wel prijs voor geelrood. Lara Rosseel lanceerde Hannelore Heyligen en zij maakte het vanuit een scherpe hoek mooi af: 1-2. KV kon echter weer niet lang van de voorsprong genieten. Amper drie minuten later veroorzaakte de thuisploeg een vermijdbare penalty: 2-2. Ondanks de niet-aflatende druk van Mechelen en de kansen die de bezoekers wisten te creëren, was het toch Kontich dat uiteindelijk met de zege aan de haal ging. In de slotseconden werd het lot van Malinwa bezegeld vanop hoekschop: 3-2.

KV kreeg zo minder dan het verdiende in een spektakelrijke én leerrijke wedstrijd.

Opstellingen KVM:

1ste helft: Straetmans, Ellen De Wilde, Maes, Rosseel, Van Campenhout, Vanholst, Haesmans, Van Eyken, De Brouwer, Claessen, De Roeck.

2de helft: Voets, Uytterhoeven, Schowanek, Geerts, Ellen De Wilde, Rosseel, Sannen, Dehon, Delang, De Roeck, Heyligen.