Terug 11 september 2020

KV Mechelen B wint oefenwedstrijd op bezoek bij Noorse SV: 0-1

Voor het vierde duel in tien dagen en de zesde opeenvolgende uitwedstrijd trok KV Mechelen Dames B naar eersteprovincialer Noorse SV. Malinwa won de oefenpot met het kleinste verschil. Aike Reijniers tekende voor het enige doelpunt.

KV Mechelen begon furieus aan de wedstrijd. Aike Reijniers zag haar schot uiteen spatten op de deklat. Na een hevig begin zakte Malinwa een beetje terug en kwam Noorse ook beter in haar spel. De thuisploeg creëerde enkele kansen, maar scoren zat er voor geen van beide teams in. Ook toen KV opnieuw de bovenhand nam, bleven de netten schoon.

Net na de rust viel het verlossende doelpunt wel. In eerste instantie mikte Pauline Delang nog over doel, maar enkele minuten later haalde Reijniers verschroeiend uit. De 0-1 verdween in de winkelhaak. Na tien minuten in de tweede helft kwam Noorse dicht bij de gelijkmaker, maar Rani Coenen zat er goed tussen. Aan de overzijde regende het dan weer mogelijkheden voor de bezoekers, Fiona Dehon mikte nog tegen de dwarsligger, maar de voorsprong verdubbelen lukte niet meer.

Selectie: Rani Coenen, Ellen De Wilde, Linde Schowanek, Ellen Van Campenhout, Lotte Maes, Els Tobback, Laura De Backer, Mart Geerts, Floor Uytterhoeven, Luka Sannen, Sofie Haesmans, Fiona Dehon, Hannelore Heyligen, Cynthia De Brouwer, Aike Reijniers, Stefanie Van Eyken, Pauline Delang.