Terug 19 oktober 2020

B-ploeg speelt 1-1 gelijk tegen Vosselaar na dolle slotminuten

De B-ploeg kon dit weekend net niet stunten op het veld van Vosselaar. Na twee doelpunten in het absolute slot eindigde de wedstrijd op een 1-1 gelijkspel. Lotte Maes tekende voor het Mechelse doelpunt. De A-ploeg kwam door coronabesmettingen bij Chastre niet in actie dit weekend.

De B-ploeg trok met veel ambitie richting Vosselaar, een van de favorieten in Tweede Nationale. Enkele speelsters van de A-kern sloten zich tijdelijk aan bij de B-ploeg om de Kempenaars partij te geven. Het ging onder meer om Laura Baetens, Thalia De Roovere en Kim van Hoof, die net terugkeert uit blessure.

In de eerste helft was KV ook de betere ploeg. De bezoekers hadden het meeste balbezit, maar de kansen voor Aike Reijniers, Fiona Dehon en Lore Torfs resulteerden niet in doelpunten. Malinwa stootte steeds weer op de Kempense verdediging, al kwam er ook tegenwerking van de scheidsrechter. Tot vier keer toe werd een speelster van KVM afgevlagd wegens vermeend buitenspel, hoewel zelfs de staf van Vosselaar het daar niet mee eens was.

Na de pauze kregen de Mechelse dames het moeilijker. Vosselaar voerde de druk op, terwijl Malinwa veel trager en slordiger ging spelen dan in de eerste helft. Het leverde Vosselaar een dot van een kans op, maar Rani Coenen kon in extremis een tegendoelpunt vermijden.

In de laatste tien minuten waren er plots mogelijkheden aan beide kanten. Een lange bal van KV ging net over en Laura Baetens zag een vrije trap uiteen spatten op de paal. Een minuut voor tijd klom Malinwa zelfs op voorsprong. Lotte Maes kon een afvallende bal vanop afstand tegen de touwen schieten. Niets leek een stunt op dat moment nog in de weg te zitten, tot de thuisploeg in de slotseconden een corner kreeg. Lotte Kerkhove kopte de 1-1 gelijkmaker alsnog in doel.

Ondanks het eerste puntenverlies van dit seizoen blijft KV Mechelen voorlopig wel aan de leiding in de rangschikking. Met een match meer gespeeld hebben ze een voorsprong van een punt op White Star Woluwe B en Westerlo. Vosselaar en Brasschaat hebben een achterstand van drie punten. Volgend weekend ontvangen de B’s op eigen veld FC Alken.