Terug 21 september 2020

B-ploeg start met ruime overwinning: van 2-0 naar 2-4

De Dames B zijn het seizoen met een klinkende overwinning begonnen tegen de jonge ploeg van Standard C. Na twintig minuten stond Malinwa al 2-0 achter, maar die scheve situatie werd in de tweede helft helemaal rechtgetrokken.

De supporters die de verplaatsing naar Luik hadden gemaakt, hadden maar weinig reden tot vieren tijdens het eerste kwartier. Nadege Francois en Laura Fasanotti maakten er al vroeg 2-0 van. KV stond continu onder druk en de Rouches maakten prima gebruik van de ruimte. Het dreigde zo een bijzonder lange namiddag te worden voor Geelrood.

Maar na een twintigtal minuten spelen kwam Malinwa al opnieuw in de wedstrijd via Matilde Drumont, die de 2-1 op het bord zette. Dat was meteen ook de ruststand. Standard kwam voor de pauze nog het dichtst bij een doelpunt, maar Lize Straetmans pareerde een harde vrije trap.

Scheve situatie rechtgezet

De tweede helft was pas enkele minuten onderweg toen Pure Eke Aike Reijniers kon bereiken. Zij twijfelde niet en schoot de gelijkmaker voorbij Standard-keepster Musique. Dat vroege doelpunt gaf KV duidelijk vleugels. De troepen van coach Dimitri Vandenhoeck gingen hoger spelen, lieten Standard steeds minder in haar spel komen en wonnen steeds meer duels.

Iets voorbij het het uur zette de ingevallen Els Tobback de bal voor tot bij Lies Bongaerts, die de 2-3 in doel duwde. Slechts enkele minuten later trok KV het laken definitief naar zich toe. Drumont maakte haar tweede van de middag en bezorgde haar team zo een 2-4 overwinning.

Mechelen begint zo met een mooie zege aan het seizoen. Volgend weekend nemen de B’s het op tegen de A-ploeg in de Beker van België. De week daarop volgt de competitiewedstrijd thuis tegen Loyers.

Opstelling: Lize Straetmans, Hannelore Heyligen, Lotte Maes, Lore Torfs, Ellen De Wilde (65’ Els Tobback), Luka Sannen, Matilde Drumont, Fiona Dehon (c), Pure Eke (83’ Pauline Delang), Aike Reijniers (80’ Sofie Haesmans), Lies Bongaerts.