Terug 14 september 2020

Beide damesploegen stoten door in de beker en loten… elkaar

Beide vrouwenploegen van KV Mechelen stootten afgelopen weekend door in de Beker van België. De A-ploeg kende geen enkele moeite met Bokrijk Sport, en het B-team maakte komaf met Leeuw Brucom. In de vierde ronde van de beker, zaterdag 26 september, nemen beide ploegen het tegen elkaar op.

De A’s kwamen al na dertien minuten op voorsprong op het veld van Bokrijk Sport. Chiara Wielockx opende de score voor geelrood. Iets voorbij het halfuur verdubbelde De Wambersie de score en nog voor de rust was de wedstrijd helemaal gespeeld. Isabel Scevenels had maar twee minuten nodig om evenveel doelpunten te maken: 0-4 bij de pauze.

In de tweede helft ging Scevenels op datzelfde eland door, door haar hattrick te vervolledigen. Lore Asselberghs zette in minuut 65 de 0-6 op het bord en ook invalster Thalia De Roovere eiste een glansrol op. Met twee doelpunten in het laatste kwartier legde ze de 0-8 eindstand vast.

B-ploeg maakt er vijf

Ook de B-ploeg kende weinig moeite met haar tegenstander. Tegen Leeuw Brucom werd het 5-0. Al na anderhalve minuut was het prijs voor de thuisploeg. Aike Reijniers recupereerde de bal en aarzelde niet: 1-0. Fiona Dehon maakte er na 36 minuten 2-0 van en kort daarna prikte Reijniers haar tweede tegen de touwen. 3-0 was meteen ook de ruststand.

Na de pauze tekende Hannelore Heyligen al snel voor de 4-0 en net voor affluiten werd het lot van Brucom bezegeld. Reijniers gaf haar prestatie nog wat extra glans door Drumont aan te spelen. Met een subtiele lob zette ze de 5-0 eindstand op het bord.

Mechelse derby in volgende ronde

Alle twee de ploegen stoten dus door naar de vierde ronde in de Beker van België en nemen het daarin op tegen… elkaar. KV Mechelen B ontvangt op zaterdag 26 september om 15u de collega’s van de A-ploeg op de Kleine Malinwa voor een Mechelse derby.