Terug 4 oktober 2020

Dames B halen Loyers door de gehaktmolen, A’s houden Anderlecht in bedwang

De A-ploeg van de KV Mechelen Dames ging zaterdagmiddag op bezoek bij Anderlecht. Beide teams deelden de punten: 1-1. Op de Kleine Malinwa waren de B’s dan weer een maatje te groot voor RUS Loyers. KV speelde een groot deel van de wedstrijd met tien, maar won toch met 5-1.

KVM B – RUS Loyers

Het spel ging in de openingsfase van de wedstrijd goed op en neer, maar de eerste grote mogelijkheid was voor de bezoekers. Een verre inworp werd slecht uitverdedigd door Malinwa en de bal belandde pardoes in de voeten van Elsa Soleil. Haar schot ging maar net naast. Aan de overzijde werd Hannelore Heyligen na tien minuten voetballen goed diep gestuurd. Haar voorzet voor Aike Reijniers kwam net niet aan. Dat was een minuut later al vergeten. Reijniers veroverde de bal, hield haar tegenstander af en zette de 1-0 op het bord.

Hoewel ook Loyers enkele kleinere kansjes bij elkaar wist te voetballen, was het toch KV dat de voorsprong kon verdubbelen. Vanop ruim dertig meter mikte Lotte Maes een vrije trap perfect in doel: 2-0 na twintig minuten spelen. Acht minuten voor de rust viel Malinwa plots met tien na een tweede gele kaart voor Julie Luyten. Dat weerhield centrale verdedigster Lotte Maes niet om toch mee op te rukken. Met haar snelheid verschalkte ze Megane Taton die geen andere optie zag dan de doorgebroken Maes hardhandig tegen de grond te trekken. Het potje Grieks-Romeins worstelen leverde haar slechts een gele kaart op.

Net voor de pauze werd het nog 3-0 via Fiona Dehon en 3-1 via Soleil. Na de rust probeerde KVM vooral om de wedstrijd rustig uit te spelen. De grootste mogelijkheden waren voor Loyers, maar scoren lukte niet. Zelfs niet toen keepster Sara Leenaards een bal ongelukkig door de benen liet gaan. Ze zette haar eigen foutje meteen recht door het leer net voor de lijn te stoppen. De Mechelse doelvrouw was ook goed bij de pinken op een afstandsschot van de bezoekers.

De wedstrijd werd steeds potiger en intenser en de veer bij Loyers brak tien minuten voor tijd. Aike Reijniers en de ingevallen Sofie Haesmans kwamen alleen voor doel en het was Haesmans die mooi mocht afwerken: 4-1. Net voor tijd werd het zelfs nog pijnlijker voor de bezoeksters uit Namen. Luka Sannen hield de witte verdediging goed af en knalde de 5-1 eindstand tegen de netten. Na twee speeldagen telt Malinwa zo het maximum van de punten.

 

Anderlecht B – KVM A

In de Super League vernederde de A-ploeg van Anderlecht Charleroi met 0-7, maar zo vlot ging het niet voor de B-ploeg van Paarswit. Zij kregen zaterdagmiddag KV Mechelen A over de vloer. De Brusselaars kwamen een goede vijf minuten voor de rust zelfs op achterstand. Kim De Wambersie zette de 0-1 op het bord voor Malinwa. Net voorbij het uur kon Amber Maximus tegen prikken. 1-1 was meteen ook de eindstand. In de rangschikking is KVM tiende met een punt uit twee wedstrijden.

Foto: Leen Van de Sande