Terug 27 september 2020

KV Mechelen A klopt B-ploeg met kleinste verschil en bekert verder

In de Beker van België namen de A-ploeg en de B-ploeg van KV Mechelen het zaterdag tegen elkaar op. De A’s bleken uiteindelijk een tikkeltje sterker. Liesl Dupont scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd, die verder grotendeels gelijk opging.

De KV Mechelen Dames zouden zich zaterdagmiddag sowieso plaatsen voor de volgende ronde in de Beker van België. Het was alleen nog de vraag wélke ploeg zich wist te kwalificeren. Beide teams werden namelijk tegen elkaar uitgeloot. Dat zorgde voor een bizarre derby tussen de A- en de B-ploeg.

Het eerste gevaar kwam – zoals de logica wil – van de A-ploeg. Annet Heuten stuurde Pure Eke diep, zij zette voor maar Sara Leenaards plukte de bal makkelijk uit de lucht. Het was het begin van een aangename wedstrijd die goed op en neer ging. Beide ploegen probeerden kansen te creëren. Zo werd ook Aike Reijniers diep gestuurd voor de B’s, maar zij verslikte zich in de bal na een vermeende overtreding. Na een kwartier kwam de B-ploeg zelfs dicht bij het openingsdoelpunt. Een voorzet van De Roovere werd door Sofie Haesmans van dichtbij naast getrapt.

De A-ploeg probeerde een vuist te maken tegen de B’s maar liep zich regelmatig vast in de opbouw. Isabel Scevenels probeerde het dan maar vanop een afstand, maar Leenaards pareerde zonder verpinken. Tien minuten voor de rust kregen de A’s een lichte penalty, maar die leverde zelfs in twee tijden geen doelpunt op. Zo bleef het 0-0 tot aan de pauze. (lees verder onder de foto)

 

 

Ook na de rust hielden beide teams elkaar in evenwicht. Shayna Raekelboom viel bij de rust in voor de A-ploeg en zorgde ook voor het eerste gevaar. Haar schot ging maar net over. Het spel ging opnieuw vlot op en neer. Liesl Dupont kon koppen maar vond Leenaards op haar pad, aan de overzijde moest doelvrouw Rani Coenen dan weer alert zijn op een indrukwekkende vrije trap van Haesmans.

Na een halfuur kwam Malinwa B goed weg. Leenaards werkte het leer ongelukkig weg en speelde daarbij ongewild Kim De Wambersie aan. Zij haalde van ver uit richting het lege doel van de B’s maar het schot ging naast. Een minuut later was het wel prijs. Een voorzet werd op het hoofd van Dupont geschilderd die de bal in de verste hoek, via de paal binnen zag gaan: 0-1 voor de A-ploeg met nog een kwartier op de klok.

De B’s weigerden zich zomaar over te geven en trokken vol in de aanval. Dat resulteerde in nog enkele kleinere kansen en een vrije trap. Hannelore Heyligen mikte de bal maar enkele centimeters naast het doel van Rani Coenen. Zo bleef het 0-1 en mag KV Mechelen A door naar de volgende ronde in de Beker van België.