Terug 11 oktober 2020

KV Mechelen A niet opgewassen tegen OH Leuven, B-ploeg boekt derde zege op rij

De A-ploeg van KV Mechelen heeft zaterdagmiddag een zware nederlaag geleden tegen OH Leuven B. De Vlaams-Brabanders bleken met ruime 1-5 cijfers te sterk. De B’s boekte een derde overwinning op rij. Op bezoek bij Heist werd het 2-4.

KV Mechelen A – OH Leuven B

Tegen OH Leuven kwam Malinwa al na acht minuten op achterstand. Debby Coenraets zette uitstekend voor vanop de flank en Noa Corbeels zette het openingsdoelpunt op het bord. Mechelen liet zich echter niet uit het lood slaan na dat tegendoelpunt en ging op zoek naar de gelijkmaker. Shayna Raekelboom probeerde het, maar haar schot was te zwak. Drumont stelde de bezoekende keepster dan weer op de proef met een afstandsschot en Chiara Willockx dwong haar zelfs in de fout, maar doelpunten leverde dat alles niet op.

Verder in de eerste helft trok OHL het laken opnieuw naar zich toe en dat was ook af te lezen aan het scoreverloop. Net voorbij het halfuur maakte Coenraets er 0-2 van en Jana Janssens zette vijf minuten voor de pauze de 0-3 op het bord. De kapitein wurmde zich los van haar verdedigster en knalde de bal staalhard in het dak van het doel. Aan de overzijde kon Malinwa nog een keer uithalen, maar doelvrouw Faye Lammertijn kwam niet in de problemen.

De tweede helft had tijdens het eerste halfuur weinig om het lijf, al zag OHL nog een bal uiteen spatten op de paal. Een kwartier voor tijd diepten de bezoekers de voorsprong wel nog verder uit. Een voorzet werd ongelukkig in eigen doel gelopen door Annet Heuten: 0-4. Vlak voor tijd kon Joy Brankaer met een kopbaldoelpunt de eer redden voor Malinwa, maar de Vlaams-Brabanders prikten meteen weer tegen. Met haar tweede van de avond legde Coenraets de 1-5 eindstand vast.

KSK Heist – KV Mechelen B

De B-ploeg boekte wel succes op het veld van KSK Heist. Aike Reijniers zette al na vier minuten voetballen de 0-1 op het scorebord en enkele minuten later maakte Stefanie Van Eyken er 0-2 van. Ondanks de uitstekende start ging beide ploegen alsnog met een gelijke stand de pauze in. Met twee doelpunten zette Liese Maes de scheve situatie eigenhandig recht voor Heist.

Twintig minuten voor affluiten klom Geelrood opnieuw op voorsprong via Luka Sannen: 2-3. Aike Reijniers beëindigde de wedstrijd dan weer zoals ze die begon, door te scoren. Vlak voor tijd prikte ze de 2-4 eindstand tegen de touwen.

In de rangschikking in Eerste Nationale is KV Mechelen A elfde met een punt uit drie wedstrijden. Volgende week staat de wedstrijd tegen Chastre op de agenda. De B’s boekten negen op negen en staan daarmee bovenaan de rangschikking in Tweede Nationale. Volgende week maken ze de verplaatsing naar Vosselaar.