Terug 9 september 2020

KV Mechelen A wint oefenpot tegen Bosdam Beveren: 3-2

KV Mechelen Dames A won dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen Bosdam Beveren. Het werd 3-2. Kim Van Hoof kopte het bevrijdende doelpunt pas in de slotseconden tegen de touwen. 

Malinwa had al na twee minuten op voorsprong kunnen staan. Het schot van Chiara Wielockx ging maar net naast. Niet veel later belandde een bal van Liesl Dupont dan weer op de paal en binnen dezelfde minuut mikte Wielockx op de bezoekende keepster. KVM bleef druk zetten. Een mooie aanval over de flank leverde niets op en ook Luyten probeerde het. Kim De Wambersie hield de bal goed binnen aan de achterlijn van de bezoeksters, legde terug tot bij Luyten maar de bal ging voorlangs.

Ook daarna regende het nog kansjes. Laura Baetens probeerde het met een van haar befaamde afstandsschoten, maar dat leverde niets op. Liesl Dupont mikte in een een-op-eensituatie dan weer op de keepster. Dat ‘foutje’ maakte ze goed in de 42ste minuut. Vanop de rand van het 16-metergebied knalde ze de 1-0 op het bord. Vlak voor rust werd het nog 2-0. De Wambersie werd goed vrijgespeeld en verdubbelde de voorsprong.

In de tweede helft trok Bosdam Beveren het laken naar zich toe. Een corner werd na wat geharrewar voor doel binnengewerkt: 2-1. Halverwege de tweede periode kwamen de bezoekers zelfs langszij vanop de penaltystip. In het slot van de wedstrijd ging KV nadrukkelijk op zoek naar het winnende doelpunt. Liesl Dupont omspeelde doelvrouw Joni Billen en leek staalhard te kunnen afwerken, maar in extremis zat er nog een Bevers been tussen.

In de allerlaatste seconden van de wedstrijd kon Malinwa alsnog de zege veiligstellen. Een hoekschop werd perfect op het hoofd van Kim Van Hoof geschilderd, die zonder verpinken het winnende doelpunt binnenkopte: 3-2.

Selectie: Lore Torfs, Joy Brankaer, Laura Baetens, Romy Verboomen, Annet Heuten, Liesl Dupont, Chiara Wielockx, Kim De Wambersie, Isabel Scevenels, Lore Asselberghs, Julie Luyten, Sara Leenaards, Kim Van Hoof, Matilde Drumont, Louise Rillaerts, Thalia De Roovere, Lies Bongaerts

Foto: Leen Van de Sande (archiefbeeld Kim Van Hoof)