Terug 6 september 2020

KV Mechelen B naar volgende ronde van de Beker: 0-4 winst tegen Diepenbeek

Voor haar eerste ronde in de Beker van België moest KV Mechelen B naar Limburg. Het werd een probleemloze wedstrijd voor Malinwa, dat met 0-4 wist te winnen van eersteprovincialer Diepenbeek en dus verder bekert.

De wedstrijd begon op een laag tempo. KV liet de bal goed rondgaan en voetbalde enkele kansjes bij elkaar. Hannelore Heyligen verloor het duel met de Limburgse keepster en Aike Reijniers zag haar schot voorlangs gaan. Na twintig minuten spelen was het wel raak. Pure Eke schakelde haar opponent op de linkerflank uit en stuurde haar bal richting tweede paal. Fiona Dehon recupereerde de bal en trapte de 0-1 binnen.

Op het halfuur was Dehon ook opnieuw betrokken bij de verdubbeling van de voorsprong. Tussen twee verdedigers door bereikte ze Reijniers. Zij aarzelde niet en vlamde de 0-2 vanop de rand van het 16 meter-gebied in doel. Niet veel later werd het zelfs 0-3 via Heyligen en nog voor de rust was het spel helemaal gespeeld. Aike Reijniers zette met haar tweede van de middag de 0-4 op het scorebord.

De tweede helft werd minder boeiend. Sofie Haesmans kwam nog het dichtst bij een doelpunt, maar de Limburgse keepster bleef goed presteren. Ondanks de vier tegendoelpunten, speelde ze een sterke wedstrijd. Malinwa controleerde de wedstrijd tot het einde. De laatste minuten zorgden nog voor een paar corners en kansen, maar niet voor doelpunten. Eindstand 0-4. De Dames B bekeren verder.

Opstelling: Sara Leenaards, Ellen De Wilde, Lotte Maes, Mart Geerts (60’ Linde Schowanek), Laura De Backer, Luka Sannen, Sofie Haesmans (60’ Laura Vanholst), Fiona Dehon (c), Hannelore Heyligen, Aike Reijniers, Pure Eke (55’ Axelle De Roeck).

 

Oefenwedstrijd woensdag

Eerder deze week speelde KVM B ook al een voorbereidingswedstrijd op het veld van Merchtem B. Na een moeilijke, maar leerrijke wedstrijd verloor Malinwa met 4-1. Het Mechelse doelpunt werd gescoord door Fiona Dehon na een mooie steekpass van Hannelore Heyligen.

Selectie: E. Voets (GK), S. Leenaards (GK), Ellen De Wilde, L. Maes, E. Van Campenhout, M. Geerts, L. De Backer, L. Schowanek, L. Sannen, L. Vanholst, S. Haesmans, F. Dehon, H. Heyligen, S. Van Eyken, A. De Roeck, C. De Brouwer, J. Buelens.