Terug 29 augustus 2020

KVM A wint oefenwedstrijd tegen tweedenationaler Vosselaar: 0-3

KV Mechelen A bracht eerder deze week bezoek aan tweedenationaler KVV Vosselaar voor een oefenwedstrijd. Het werd 0-3 na een wedstrijd met twee gezichten.

Tijdens de eerste helft zette Malinwa druk op de thuisploeg. Het meeste balbezit was eveneens voor geelrood. De Kempense verdediging had het moeilijk met de snelheid van uitvoering van Liesl Dupont, Shayna Raekelboom en Kim De Wambersie. Het verdedigend compartiment met Isabel Scevenels, Joy Brankaer en Julie Luyten kwam dan weer bijna nooit in gevaar.

Na achttien minuten kwam KV op voorsprong. Lore Asselberghs knalde de 0-1 staalhard in doel. Niet veel later leek het 0-2 te worden, maar het doelpunt van Brankaer werd terecht afgekeurd wegens onvrijwillig hands. Vijf minuten later verdubbelde Malinwa wel de voorsprong. Via De Wambersie werd het 0-2. Net voor de rust maakte Asselberghs er zelfs nog 0-3 van en deed zo de boeken helemaal toe.

Tijdens de rust werd er zes keer gewisseld. Ook in de tweede helft was KV de gevaarlijkste ploeg. Onder impuls van Louise Rillaerts werd er enkele keren druk gezet vanop de linkerflank, maar doelpunten kwamen daar niet uit. Aan de overzijde kreeg ook Vosselaar een tweetal kansen, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Sara Leenaards redde makkelijk.

Vosselaar kwam in het slot beter in de wedstrijd, maar tegenprikken lukte niet meer. Ook niet toen de wedstrijd steeds fysieker werd. Vlak voor tijd kreeg Malinwa-aanwinst Chiara Wielockx nog een kopkans, maar 0-3 was de eindstand.

Opstelling KV Mechelen : S. Leenaards, R. Verboomen (46’ A. Heuten), J. Brankaer (c), J. Luyten, L. Rillaerts, L. Asselberghs, I. Scevenels (46’ K. van Hoof), L. Baetens (46’ C. Wielockx), K. De Wambersie (46’ P. Eke), S. Raekelboom (46’ L. Bongaerts), L. Dupont (46’ T. De Roovere).