Terug 19 september 2020

Openingsspeeldag in mineur voor A-ploeg: 1-4 nederlaag tegen Kontich

De A-ploeg is met een valse noot aan het nieuwe seizoen in Eerste Nationale begonnen. In de thuiswedstrijd tegen Kontich ging Malinwa met zware 1-4 cijfers onderuit. Zomeraanwinst Chiara Wielockx opende haar rekening uitgerekend tegen haar ex-club.

De eerste mogelijkheid was voor KV Mechelen. Een voorzet belandde in twee tijden voor doel, maar bezoekende keepster Bastiaen zat er goed tussen. Aan de overkant ging een schietkans van Kontich maar net naast. De bezoekers bleven daarna druk zetten en na tien minuten glipte Lore Nuyens door de buitenspelval. Met een gelukje omspeelde ze doelvrouw Leenaards maar ze miste onbegrijpelijk voor een leeg doel. Slechts een minuut later was het wel prijs. Lucinda Michez recupereerde de bal en krulde het leer vanop afstand enig mooi in doel.

Kontich probeerde keer op keer gebruik te maken van de buitenspelval en na achttien minuten lukte dat ook opnieuw. Opnieuw werd Lore Nuyens aangespeeld en ze maakte haar misser van enkele minuten eerder helemaal goed door de 0-2 op het bord te schieten. Net voor het halfuur ontsnapte Malinwa aan nog een tegendoelpunt dankzij een uitstekend keepende Leenaards. Na het halfuur kwam KV een beetje beter in de wedstrijd, maar doelpunten vielen er niet meer in de eerste periode. (lees verder onder de foto)

 

Een groep supporters moedigden de dames van de A-ploeg aan met gezangen en Bengaals vuur.

Na de rust en onder de luide aanmoedigingen van de supporters kwam KV beter uit de kleedkamer. Chiara Wielockx kreeg al in de eerste minuut een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer, maar Kontich-goalie Bastiaen was net iets eerder op de bal. Het spel kabbelde daarna voort met mogelijkheden aan beide zijden van het veld. De grootste kans was voor Lore Asselberghs, maar ook zij kon de netten niet doen trillen. Ook Kontich kreeg nog een aantal grote mogelijkheden om de voorsprong verder uit te diepen.

Chiara Wielockx scoort eerredder tegen ex-club

Een goed kwartier voor tijd rolde een Kontichse aanval de Mechelse flank op. Leenaards kwam ver uit en leek in eerste instantie redding te brengen, maar de bal botste alsnog richting de goal en oud-KV-speelster Kristien Franck maakte er van dichtbij 0-3 van. Acht minuten voor affluiten kon KV de eerredder tegen de touwen prikken. Zomeraanwinst Chiara Wielockx werd prima aangespeeld in de diepte en mikte voorbij de keepster de 1-3 op het bord. In het slot legde Lore Nuyens met haar tweede van de middag de 1-4 eindstand vast.

Malinwa begint zo met een pijnlijke nederlaag aan haar tweede seizoen in Eerste Nationale. De volgende competitiewedstrijd wordt gespeeld op 3 oktober op het veld van RSC Anderlecht B. Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen KV Mechelen B op

De teleurstelling is van de gezichten af te lezen na de 1-4 nederlaag tegen Kontich.