Terug 23 augustus 2020

KV Mechelen B neemt de maat van FC Ik Dien: 0-5

KV Mechelen B zette de voorbereiding op het nieuwe seizoen verder op het veld van eersteprovincialer FC Ik Dien uit Edegem. Na een aangename oefenpot gaf het scorebord 0-5 aan.

Lotte Maes werd opgesteld op de linkerflank, en dat pakte goed uit. Tijdens de eerste minuten van de wedstrijd zorgde ze meteen voor dreiging. KV trok het laken naar zich toe, maar het duurde tot minuut 25 vooraleer er gescoord werd. Maes bekroonde haar aanvallende werk met het openingsdoelpunt. Na een halfuur verdubbelde de bezoekers hun voorsprong. Fiona Dehon kopte een vrije trap van Laura Vanholst in doel. 0-2 was ook de ruststand.

Ook in de tweede periode kon de eersteprovincialer weinig inbrengen tegen het Mechelse spel, maar opnieuw duurde het lang vooraleer er gescoord werd. Linde Schowanek probeerde het met enkele afstandsschoten, maar die brachten de thuiskeepster nooit echt in moeilijkheden. Op het uur kwam Malinwa goed weg, toen de Edegemnaars op de paal mikten.

In het laatste halfuur van de wedstrijd duwde KV het gaspedaal verder in. Stefanie Van Eyken werkte een steekpass van Floor Uytterhoeven fraai af: 0-3. De veer was daarmee gebroken bij de thuisploeg. Tien minuten voor affluiten maakte Schowanek er 0-4 van en met een lobje zette Van Eyken de 0-5 op het bord.

Selectie KV Mechelen: S. Leenaards (GK), L. Straetmans (GK), Ellen De Wilde, E. Van Campenhout, M. Geerts, L. Schowanek, F. Uytterhoeven, L. De Backer, L. Sannen, L. Vanholst, F. Dehon, C. De Brouwer, L. Maes, A. De Roeck, J. Buelens, S. Van Eyken.